Bom i Barentshavet: Lundin Petroleum fant bare spor av olje i Pointer-Setter

Oljeselskapet Lundin har boret en letebrønn like øst for Alta/Gohta-funnet som viste seg å være tørr. Nå fortsetter selskapet oljejakten i Nordsjøen.

Boreriggen Leiv Eiriksson på oppdrag for Lundin Petroleum i Barentshavet
 • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Oljedirektoratet og Lundin Petroleum har nå offentliggjort leteresultatene fra Pointer-Setter (7121/1-2 S) i Barentshavet.

– Spor av olje ble påtruffet i forskjellige intervaller i Pointer-prospektet, men brønnen er klassifisert som tørr, skriver Lundin i en melding.

Selskapet hadde i forkant anslått at prospektet kunne inneholde 312 millioner fat oljeekvivalenter. Nå er det hentet inn data og brønnen er plugget og forlatt.

Letebrønnen ligger øst for Alta/Gohta-funnet til Lundin og 20 kilometer nord for Snøhvit-feltet til Equinor.

Lundin er operatør for lisensen (PL676) med en eierandel på 50 prosent. Partnerne er Inpex med 40 prosent eierandel og DNO med 10 prosent eierandel.

Lundin-aksjen har startet dagen ganske flatt mandag, mens andre oljeaksjer som Equinor og Aker BP er opp 0,5 og 1,7 prosent henholdsvis.

Det er boreriggen Leiv Eiriksson som boret prospektet for Lundin. Riggen er på en lang kontrakt med selskapet og nå skal den videre til Nordsjøen der den skal bore Jorvik/Tellus Øst-prospektet (16/1-31 S i lisens PL338). Dette ligger på østsiden av Edvard Grieg-feltet der Lundin er operatør, mot Johan Sverdrup-feltet.

Les også

Lundin Petroleum tildeler TechnipFMC milliardkontrakt for Luno II

Venter på flere boreresultater

Pointer-Setter-brønnen er en av totalt fire brønner i boreprogrammet til Lundin i Barentshavet i år, men er den eneste selskapet selv er operatør for. Equinor er operatør for de tre andre:

 • Gjøkåsen Shallow – som tidligere denne måneden viste seg å være tørr
 • Gjøkåsen Deep – der er boringen nå i gang
 • Korpfjell Deep – der det skal bores senere i år. I 2017 boret man den første brønnen i Korpfjell, men den viste seg å bare inneholde et lite gassfunn
Kartet viser Lundin Petroleums boreprogram for 2019 i Barentshavet. Selskapet er operatør for letebrønnen Pointer-Setter som viste seg å være tørr, og selskapet er partner på Equinor-brønnene Korpfjell Deep, Gjøkåsen Deep og Gjøkåsen Shallow. Sistnevnte var også tørr.

...

Les også

– Mange av dem kan være den neste elefanten

Les også

Lanserer sitt største leteprogram så langt

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Lundin Petroleum

Flere artikler

 1. Oljeskuffelse på Gjøkåsen Deep

 2. Korpfjell tørr på andre forsøk

 3. Betalt innhold

  De ti mest spennende leteprosjektene på norsk sokkel i 2019

 4. Den neste utbyggeren i Barentshavet

 5. Fant olje på Goddo