Subsea 7 varsler om sjefsbytte og milliardkontrakt

Samtidig som toppsjefen varsler sin avgang etter over 10 år i sjefsstolen har oljeserviceselskapet sikret seg en milliardkontrakt i Saudi-Arabia. 

Subsea 7
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Oljeserviceselskapet Subsea 7 melder om at konsernsjef Jean Cahuzac vil gå av ved slutten av året.

Cahuzac har 41 års erfaring fra bransjen, inkludert i selskaper som Transocean og Schlumberger, og har vært konsernsjef i Subsea 7 siden 2008. Cahuzac vil fortsette som styremedlem i konsernet.

Selskapet har utpekt driftsdirektør John Evans som ny konsernsjef. Han har over 30 års erfaring fra bransjen og har vært driftsdirektør siden 2005.

– Styret vil takke Jean for hans lederskap over mange år og hans verdifulle bidrag til selskapet. Vi er heldige som har John Evans, som har en dyp forståelse av selskapet og en bredde av erfaring, som vil etterfølge Jean som konsernsjef. Styret ser frem til å jobbe direkte med han, sier styreleder og storaksjonær Kristian Siem i en uttalelse.

I tillegg melder selskapet om en stor kontrakt med Saudi-Arabias nasjonale oljeselskap Saudi Aramco på mellom 300 og 500 millioner dollar, tilsvarende 2,7 til 4,5 milliarder kroner.

Kontrakten er for andre pakke i offshoreprosjektet Marjan utenfor kysten av kongedømmet. Subsea 7 skal blant annet samarbeide med Larsen & Toubro Hydrocarbon Engineering i en samlet ingeniør- og leveransekontrakt (EPCI) som inkluderer nye satellittplattformer, samt kabler og rørledninger.

Arbeidet offshore skal skje i 2021 og 2022.

– Denne tildelingen bygger på vår historikk med forutsigbar prosjektgjennomføring i kongedømmet Saudi-Arabia, og det nære samarbeidet med LTHE. Vi ser frem til å fortsette vårt vellykkede partnerskap med Saudi Aramco, sier Adzariat Monergi, direktør for Midtøsten i Subsea 7.

Les også

Analytiker om Subsea 7-rapport: – Blandet

Les også

Equinors oljeterminal på Bahamas: Sender skip med hjelp

Les også

ExxonMobil om spekulasjonene: – Ikke signert salgsavtale

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Subsea 7

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Subsea 7 tildelt milliardkontrakt, får ny sjef

 2. Betalt innhold

  Subsea 7 bekrefter endringer i ledelsen

 3. Negativ bunnlinje etter nedskrivinger

 4. Solid tap for Subsea 7 i andre kvartal

 5. Røkkes Aker og Saudi Aramco inngår samarbeidsavtale