Aker Solutions-rapport

Aker Solutions venter inntektsfall på rundt 25 prosent i år

Mandag varslet oljeserviceselskapet et resultat som overgikk forventningene. Nå skrur selskapet til utsiktene for resten av året.

Aker Solutions-sjef Luis Araujo.
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Oljeserviceselskapet Aker Solutions legger onsdag frem et resultat som i all hovedsak kommer inn på linje med varselet selskapet kom med mandag.

Nå varsler selskapet at det venter inntekter på 21–22 milliarder kroner i 2020, en nedgang fra 29,26 milliarder kroner i samme periode året før. Det vil i så fall være en nedgang på 24–28 prosent.

De nye prognosene er forsiktig høyere enn de selskapet kom med etter første kvartal. Den gang så selskapet et inntektsfall på rundt 30 prosent.

Les også

Aker Solutions varsler betydelig høyere resultat enn ventet

– Forsiktig optimistisk

– For andre halvår er vi forsiktig optimistisk over økte utsikter for prosjektstart, støttet av myndighetenes tiltak for å øke aktivitet og mer stabile råvarepriser, sier konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions i en kommentar.

Selskapet opplyser at veksten hovedsaklig vil bli drevet av hjemmemarkedet. Det understreker samtidig at det kan ta lengre tid før internasjonale prosjekter som ikke er støttet av myndighetene materialiserer seg.

Mandag varslet selskapet om et brutto driftsresultat (ebitda) på 230 millioner kroner i kvartalet. Dette oppjusteres onsdag til 232 millioner kroner. Det er en nedgang fra 623 millioner kroner i året før.

Justert driftsresultat (ebitda) havnet på 353 millioner kroner, ned fra 629 millioner kroner i samme kvartal året før. Justert ebitda-margin endte på 6,6 prosent i kvartalet.

Selskapet anslår at ebitda-marginen vil bli liggende på samme nivå resten av året.

Les også

Mulig milliardkontrakt til Aker Solutions

– Klarte opprettholde aktiviteten

Samtidig kommer inntektene inn på 5,4 milliarder kroner i kvartalet, ned fra 7,5 milliarder kroner året før. Både resultatet og inntektene kom inn over analytikernes anslag da de ble varslet tidligere i uken.

– Tross utfordrende forhold i en skala som mangler sidestykke, klarte vi å holde produktiviteten oppe og fullføre nøkkelleveringer til våre kunder, sier Araujo om kvartalet.

Ordreinngangen i kvartalet ble som selskapet varslet tidligere i uken på 7 milliarder kroner. Dette fører til at ordrereserven ved utgangen av kvartalet var på 26,9 milliarder kroner, en økning på rundt 500 millioner kroner fra året før.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet en kontantbeholdning på 5,5 milliarder kroner.

Kvartalsrapporten fra selskapet
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aker Solutions-rapport
  2. Resultatrushet
  3. Aker Solutions
  4. Aksjelive

Flere artikler

  1. Aker Solutions varsler betydelig høyere resultat enn ventet

  2. 2020 endte med underskudd i Aker Solutions: Sjefen varsler også røde tall i 2021

  3. Aker Solutions melder om rekordhøy anbudsaktivitet: Venter fortsatt lavere omsetning i år

  4. Markant oppgang etter sterk sluttspurt på Oslo Børs

  5. Kraftig resultatfall i Aker Solutions: Men klimasplitt og IT-salg ga milliardgevinst