Aksjeanbefalinger

Kepler Cheuvreux spår markant kurshopp for Røkkes Aker BP

Meglerhuset ser stor oppside i oljeaksjene Aker BP, DNO, Equinor og Lundin.

Produksjonen på Sverdrup-feltet skal opp til 440.000 fat per dag i første fase, noe som skal skje i løpet av første halvår 2020.
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Kepler Cheuvreux’s oljeanalytikere fortsetter å vente en oljepris på 65 dollar fatet fra 2020, ifølge en fersk rapport på olje- og gassmarkedet, publisert etter droneangrepet mot Saudi-Arabia i helgen som barberte vekk en stor del av landets oljeproduksjon.

– Til tross for en bemerkelsesverdig snuoperasjon fra Saudi Aramco, argumenterer vi for en forhøyet risikopremie i oljeprisen både på kort og lang sikt, skriver analytikerne.

Angrepet sendte oljeprisen kraftig opp til nær 68 dollar fatet, men siden har den falt tilbake til 65 dollar i forbindelse med at Saudi Arabias statlige oljeselskap klarte å gjenopprette deler av oljeproduksjonen sin kjappere enn mange ventet.

– Angrepet har vist til verden hvor sårbar oljeinfrastrukturen er for droneangrep. Saudi Aramcos planer om børsnotering må helt sikkert utsettes nå eller så må prisingen i hvert fall komme ned, kommenterer analytikerne.

Les på E24+

Blaff eller boom? Oljeprishoppet kan bli langvarig

Øyner stor oppside

Oljeprishoppet bidro riktignok positivt for en rekke energiaksjer, blant annet Equinor, som har opplevd en tung tid på Børs så langt i år, i forbindelse med oljeprisfallet fra rundt 80 dollar på høsten i fjor, en kollaps i gassprisen og en voksende interesse for såkalte «grønne aksjer».

Kepler Cheuvreux-analytiker Anders Holte venter at farten vil komme tilbake til oljeaksjene han dekker, ifølge rapporten:

 • Aker BP har et kursmål på 328 kroner, tilsvarende en oppside på 23 prosent fra torsdagens kurs på 266 kroner.
 • DNO har et kursmål på 23 kroner, tilsvarende en oppside på 64 prosent fra nåværende 14 kroner.
 • Equinor har et kursmål på 225 kroner, tilsvarende en oppside på 25 prosent fra torsdagens kurs på 179 kroner.
 • Lundin Petroleum har et kursmål på 328 svenske kroner, tilsvarende en oppside på fire prosent fra nåværende 316 kroner.

Alle aksjene har en kjøpsanbefaling.

Les også

Kepler Cheuvreux spår markant kurshopp for Røkkes Aker BP

Nærmer seg Sverdrup-oppstart

For Equinor, Aker BP og Lundin peker Kepler Cheuvreux blant annet på at oppstarten på Johan Sverdrup i Nordsjøen i høst nærmer seg.

Gigantfeltet er lønnsomt ved en oljepris på under 20 dollar fatet, etter at kostnadene for utbyggingen er kuttet med rundt 40 prosent de siste årene.

Equinor-aksjen er også ventet å være under mindre press fremover, ettersom gassprisene i Europa har steget betraktelig i september, ifølge Kepler Cheuvreux.

Meglerhuset mener samtidig DNO er blitt mer attraktivt etter at det slukte Faroe Petroleum. Faroe har eierskap i felt som Njord, Brage og Ula og funn som Iris og Hades.

– Faroe bringer med seg svært viktig ny produksjon til DNO-porteføljen. Med selskapets norske produksjon vil DNO ha større tilgang til finansiering av driften med en svært redusert risikoprofil, fremgår det.

Les også

Høyere oljepris kan forsterke Sverdrup-effekt: – Det blir mye penger

– Går i feil retning

På den negative siden for oljemarkedet spår Kepler Cheuvreux at det vil være utfordrende i 2020, og viser til tall fra energibyrået IEA som peker på et tilbudsoverskudd på 0,9 millioner fat per dag.

– Det fundamentale i oljemarkedet går i feil retning i lys av den eskalerende handelskrigen. Vi har fortsatt et syn om at volitalitet er «the name of the game» for nå, skriver analytikerne.

En langvarig risikopremie i kjølvannet av droneangrepene i Saudi-Arabia kan imidlertid være med å redde de dystre utsiktene for oljemarkedet for 2020, mener de.

Les også hos E24+:

Les på E24+

Derfor kan XXLs børscomeback være gjemt på et overfylt lager

Les på E24+

Bloomberg-kommentar: Den smarte veien til investering i fremvoksende markeder

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Aksjeanbefalinger
 2. Aksjelive
 3. Oslo Børs
 4. Equinor
 5. Aker BP
 6. Kepler Cheuvreux
 7. Lundin

Flere artikler

 1. Høyere oljepris kan forsterke Sverdrup-effekt: – Det blir mye penger

 2. Nordea Markets kutter oljeprisanslaget for neste år

 3. Analytiker: – Oljeprisen skal godt forbi 80 dollar

 4. Stort oljeprisfall: På samme nivå som før angrepet mot Saudi-Arabia

 5. Betalt innhold

  Spår prishopp på olje etter angrep i Saudi-Arabia