Oljeprisutslagene

Oljeprisen henter seg inn etter krasjet

Etter marerittdagen mandag tar oljeprisen igjen noe av det kraftige fallet på 30 prosent.

Meek, Tore / NTB scanpix
 • Hanna Ghaderi
 • Infront TDN Direkt
 • Ine Brunborg
Publisert:

Oljeprisen fortsetter innhentingen tirsdag ettermiddag, mens markedet har blikket vendt mot oljeprodusentene Saudi-Arabia og Russland.

Litt etter klokken 12.30 stiger oljeprisen 12,7 prosent for dagen til 37,55 dollar fatet.

Mandagens fall var det største siden USAs krig med Irak i 1991. Prisen var ned mer enn 30 prosent på det meste natt til mandag, etter at handelen startet sent søndag kveld.

Mandagens ras kom etter at Saudi-Arabia og Russland uttalte at de ville øke produksjonen etter at en treårig avtale mellom landene og andre store oljeprodusenter for å begrense forsyninger falt gjennom.

– Oljeprisen finner tentativt støtte samtidig som statsobligasjonsrentene endelig har begynt å stabilisere seg. En kortsiktig bunn kan være på plass for nå, men lave oljepriser er her for å bli, sier analytiker Edward Moya i OANDA, ifølge Reuters.

Indikasjoner på nytt samarbeid med Opec

Ifølge Bloomberg News mandag sier Russlands energiminister Alexander Novak at han kan tenke seg et fornyet samarbeid med Opec-landene.

Den russiske energiministeren skal også ha sagt at det var Opecs posisjon hva gjelder ytterligere produksjonskutt som førte til uenigheten i Opec+, og at mandagens prisras var en effekt av uttalelsene fra saudiske Saudi Aramco.

– Starten av en priskrig

Etter bruddet i forhandlingene, valgte Saudi-Arabia å senke den offisielle prisen for olje til alle destinasjoner i april.

Det innebærer rabatter på en rekke oljeprodukter fra den statlige oljegiganten Saudi Aramco, til Asia, USA og til Nordvest-Europa, skriver Reuters.

– Dette er helt klart starten av en priskrig, og Saudi-Arabia var raske med å reagere denne helgen, ved å redusere den offisielle salgsprisen for april betydelig, skriver ING Economics i et notat, gjengitt av Bloomberg.

Utsetter rapport

U.S Energy Information Administration (EIA) utsetter utgivelsen av deres Short-Term Energy Outlook til onsdag 11. mars klokken 14.00 norsk tid for gi tid til å inkorporere de seneste hendelsene i oljemarkedet.

Det fremkommer en melding fra EIA mandag.

Det amerikanske energidepartementet (DOE) sa mandag at de følger markedssituasjonen og coronaviruset samt påvirkning på oljemarkedet etter kollapsen i forrige ukes Opec-møte.

«USA som verdens største produsent av olje og gass vil stå imot denne volatiliteten», heter det fra DOE.

Les også:

Les også

Oljeprisen stuper nær 30 prosent

Les på E24+

Oljens olje: Hva er egentlig brent crude?

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Oljeprisutslagene
 2. Russland
 3. Saudi-Arabia
 4. Oljeprisen
 5. Nordsjøolje
 6. Aksjelive
 7. Energy Information Administration (EIA)

Flere artikler

 1. Oljeprisen stuper nær 30 prosent

 2. Oljeprisen hopper etter nye kuttrykter

 3. Oljeflommen ikke over med det første: – Kan få negativ oljepris

 4. Oljeprisen skyter opp etter innkalling til Opec-møte

 5. Bloomberg: Opec utsetter møte om produksjonskutt