– Den heteste kandidaten som ny Statoil-sjef

Analytiker tror Rune Bjerke kan bytte bank med borerigger.

BYTTER BEITE? Det spekuleres i om konsernsjef Rune Bjerke i DNB kan går fra børsens tredje største selskap til nummer én.
  • E24
Publisert:

DNB-sjef Rune Bjerke står fremst i køen til jobben som ny konsernsjef i Statoil. Dette sier Anne Gjøen i Handelsbanken til Stavanger Aftenblad (bak betalingsmur).

– Bjerke er den heteste kandidaten, og blir nevnt blant de fleste her i Norge i hvert fall, sier Gjøen til avisen.

Følg både Statoil og DNB her!

Statoil har vært på lederjakt siden Helge Lund sluttet i oktober i år. Hans midlertidige erstatter, Eldar Sætre, har selv avvist at han er aktuell for stillingen på fast basis.

Den rutinerte analytikeren mener at det ikke har pekt seg ut en naturlig intern kandidat, og får støtte fra Trond Omdal i Pareto Securities.

Sistnevnte påpeker at solide navn som finansdirektør Torgrim Reitan og internasjonal sjef Lars Christian Bacher ikke ble foretrukket fremfor Sætre.

– Som konsernsjef i Statoil må man forholde seg til både industrielle og operative utfordringer, i tillegg til investormiljøer og finansmarkeder. Man må håndtere forholdet til politikere som gir rammebetingelser både som regulatorer og eier, sier Omdal.

Således passer Bjerke profilen. 54-åringen sitter i dag midt i finanssmørøyet, er tidligere politiker for Arbeiderpartiet og har blant annet jobbet i Olje- og energidepartementet.

DNB avviser at de kan miste toppsjefen til Statoil.

– Jeg kan avkrefte at Rune er på vei til Statoil, han skal heldigvis fortsette å lede DNB fremover også. Det er vi som jobber i DNB veldig happy for, skriver Thomas Midteide, konserndirektør for kommunikasjon i DNB til E24.

Av andre kandidater trekker Gjøen frem sjefen i Petroleum Geo-Services, Jon Erik Reinhardsen.

Blant de eksterne har tidligere navn som tidligere Statkraft-sjef Christian Rynning Tønnesen, Nordeas toppsjef Gunn Wærsted og Kristin Skogen Lund blitt nevnt.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Tror Statoil-pilene peker mot DNB-sjef Bjerke

  2. Ryktebørs rundt toppsjefjobben i Statoil

  3. – Sætre var den absolutt best kvalifiserte

  4. Den nye Statoil-sjefen kan gå av om tre år

  5. Eldar Sætre går av som toppsjef i Equinor