Analytikere om Seadrill-resultatet: – Bedre enn ventet

– Vi er oppmuntret av å se et fortsatt kostnadsfokus i Seadrill, sier analysesjef Harald Hornes Øyen i Seb.

STORE KOSTNADSREDUKSJONER: Riggkjempen Selskapet anslår nå at de vil klare å spare 600 millioner dollar i 2105, og foventer å oppnå ytterligere 200 millioner i kontantbesparelser i 2016.

Luis Enrique Ascui
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

Tirsdag morgen slapp Seadrill sitt resultat for tredje kvartal. Det viser en nedgang i omsetningen fra 1,29 milliarder dollar til 985 millioner, samt nedskrivninger i milliardklassen.

John Fredriksens riggkjempe skriver ned verdier for 1,8 milliarder dollar. Det tilsvarer 15,6 milliarder kroner etter gjeldende kurs og tynger bunnlinjen i selskapet.

– Etter min oppfatning har markedet skrevet ned dette allerede, så dette er av mindre relevans i mine regneark, sier analysesjef Harald Hornes Øyen i Seb til E24.

Seadrill faller 1,31 prosent på Oslo Børs tirsdag formiddag. Du kan følge utviklingen i E24s aksjelive.

– Dette kvartalsresultatet kom inn bedre enn vi ventet, og vi er oppmuntret av å se et fortsatt kostnadsfokus i Seadrill. De øker kostnadssparingsprogrammet sitt inneværende år, og sier de skal spare ytterligere 200 millioner neste år, sier Hornes Øyen.

Les også

Riggkjempen Seadrill går med milliardunderskudd: Men resultatet er bedre enn fryktet

FØLGER SEADRILL: Analysesjef Harald Hornes Øyen i Seb.

Moment

Forventer store kontantbesparelser

Seadrill satte i starten av 2014 i gang med et spareprogram som ga 250 millioner dollar reduserte kostnader det året. I år har arbeidet fortsatt, gjennom å kutte driftskostnader, administrasjon og investeringsbudsjettet.

Selskapet anslår nå at de vil klare å spare 600 millioner dollar i 2015 og forventer å oppnå ytterligere 200 millioner i kontantbesparelser i 2016.

– Dette er et driftsmessig bra resultat, med kraftigere kostnadsreduksjoner enn ventet, som er marginalt positivt, oppsummerer analytiker Sondre Stormyr i Danske Bank Markets.

Selskapets driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) falt 89 millioner dollar til 546 millioner dette kvartalet.

Les også

Jevn fart i Seadrill-resultatene – Men selskapet utsetter leveringen av to av tre nybygg

Ikke overraskende nedskrivninger

Av de 1,8 milliardene kommer 1,1 milliard fra nedskrivningen Seadrill gjør i investeringen sin i Seadrill Partners. I tillegg skriver Seadrill også ned investeringen i Sapura Kencana for totalt 167 millioner dollar. Seadrill drifter henholdsvis 11 rigger for Seadrill Partners og én rigg for Sapura.

– De tar en stor nedskrivning på goodwill og Seadrill Partners, men det har verken cash-effekt eller noen spesiell betydning for balansen og fremtidsutsiktene, sier Stormyr.

Analytiker Knut Erik Løvstad i Fondsfinans mener det ikke var overraskende at det ville komme noen nedskrivninger dette kvartalet, gitt utviklingen innen oljebransjen så langt dette året.

– Tallene rent driftsmessig er veldig bra og over forventningene, sier Løvstad til E24.

Les også

Seadrills milliardsmell

Les også

Riggverdier i milliardklassen er som sunket i havet

Les også

Seadrill har klart å utsette to av tre nybygg: Varsler tøffere tider

Her kan du lese mer om

  1. Seadrill
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Seadrills milliardsmell

  2. Seadrill har redusert kvartalskostnadene med 2,8 milliarder på to år

  3. Driftsresultatet mer enn halvert

  4. Annonsørinnhold

  5. Fredriksens riggimperium: 77 milliarder «borte» på tre år

  6. Tror store deler av riggflåten kan gå rett i bøyene: – Det ser veldig dårlig ut