Frp presser på for oljevernbase i nord

En oljevernbase i nord vil styrke argumentasjonen for å åpne flere områder for oljeboring, mener samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

VIL BORE: Frp mener en oljevernbase i Nord-Norge vil kunne styrke argumentene for å åpne flere områder for oljeboring i landsdelen.

Håkon Mosvold Larsen
  • NTB
Publisert:

Planene om en oljevernbase i Lofoten og Vesterålen var et resultat av samarbeidsavtalen mellom regjeringspartiene Høyre og Frp og Venstre og KrF. Partiene ble også enige om at området skulle vernes mot oljeutvinning, i alle fall i denne stortingsperioden.

Men en slik base vil være et skritt på veien for å åpne for oljeboring i Lofoten og Vesterålen, mener stortingspolitikere fra Nordland Frp, skriver Nationen.

– Formålet med basen er primært å finne store hull i oljeberedskapen generelt, og samle ekspertise og kompetanse til det formålet. Det handler om beredskap til å redusere omfanget av eventuelle ulykker i området, sier Solvik-Olsen til avisen.

Han mener basen vil styrke den generelle beredskapen mot petroleumsrelaterte ulykker.

– Dermed vil den kunne styrke argumentasjonen for å åpne området for oljeboring, sier han.

Les også:

AP-Marthinsen: Vil vurdere å la den siste oljen ligge4 av 6 Lofoten-kommuner sier nei til oljeboringOrdfører mener Statoil må innfri: - De kom med privatfly og champagne

Publisert:

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    – Motstanden mot Lofoten-åpning er styrket i nord

  2. Betalt innhold

    Ber regjeringen frede Lofoten

  3. Natur og Ungdom vil gjøre oljekamp til viktigste miljøsak i valgkampen

  4. Partitopper klargjør til ny kamp mot oljeboring i Nord

  5. Jensen lokker med 15.000 oljejobber