- Stenging av norsk sokkel er utenkelig

Olje - og energiminister Ola Borten Moe sier det vil være svært alvorlig for Norge dersom lockouten på norsk sokkel blir gjennomført.

ALVORLIG: - Norge står for 20 prosent av gassleveransene til Europa. Da sier det seg selv at det er umulig bare å tenke tanken på at disse leveransene skulle opphøre, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe

STAFF
 • NTB
Publisert:

- Det vil være svært alvorlig for Norge dersom lockouten på norsk sokkel blir gjennomført, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe til Adresseavisen.

- Hvis vi får en full nedstengning av norsk sokkel, vil det være svært alvorlig. Norge står for 20 prosent av gassleveransene til Europa. Da sier det seg selv at det er umulig bare å tenke tanken på at disse leveransene skulle opphøre, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) til Adresseavisen.

Les også: Forbereder full stans på norsk sokkel

Borten Moe vil ifølge avisen ikke si noe om Oljeindustriens Landsforenings varsel om lockout kan føre til tvungen lønnsnemnd, og påpeker at det er arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) som eventuelt vil få ansvaret for å gjennomføre dette.

Lockout-varsel
Det går mot full nedstenging av produksjonen på norsk sokkel etter at Oljeindustriens Landsforening (OLF) torsdag formiddag varslet lockout for alle medlemmer i Industri Energi, SAFE og Lederne som omfattes av sokkeloppgjøret.

Det betyr at 6.515 arbeidere vil bli utestengt fra arbeidsplassene sine offshore.

Den varslede lockouten trer i kraft fra mandag 9. juli kl 24.00, og vil medføre at all produksjon på norsk sokkel stenges ned.

Publisert:

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  – Svært alvorlig

 2. Betalt innhold

  Tror på snarlig lønnsnemnd

 3. Dette krangler de om

 4. Arbeidministeren kaller inn til møte om oljestreiken

 5. Betalt innhold

  Sender oljeprisen til værs