Statoil glad for Utsira-avklaring

Oljeselskapet kan vente med elektrifisering av Utsira-høyden til fase to.

Publisert: Publisert:

Et brev fra olje- og energiminister Tord Lien ordnet opp i saken for Arbeiderpartiet.

Lien skriver i et brev til energi- og miljøkomiteen at det er fullt mulig å få til en kraft fra land-løsning på Utsira uten risiko for at produksjonsstart for gigantfeltet Johan Sverdrup, hvis det gjøres ved byggetrinn to når Sverdrup-feltet er i oppstartsfasen.

- Det er i tråd med våre målsettinger. Jeg forutsetter nå at det jobbes konstruktivt videre med dette og at konsesjonsvilkårenes endelige utforming tar hensyn til dette, sier Arbeiderpartiets energipolitiske talsperson Terje Lien Aasland i en pressemelding.

Kan vente

I Statoil er man nå glad for løsningen som innebærer at de slipper å ha elektrifisering på plass før den første oljen pumpes opp fra Johan Sverdrup-feltet.

-Det er svært viktig å sikre løsninger som både ivaretar Stortingets forventninger om områdeelektrifisering, og at dette gjøres på måter som ikke medfører forsinkelser eller negative konsekvenser for ressursutnyttelsen av Johan Sverdrup, sier informasjonssjef Ørjan Heradstveit i Statoil til E24.

- Vi er naturligvis glad for å se at disse momentene hensyntas i det som kommuniseres fra myndighetene i dag, da det vil være med å sikre forutsigbarhet for prosjektgjennomføringen av Johan Sverdrup og områdeelektrifiseringen av Utsirahøyden, legger han til.

Utover det ønsker han ikke å kommentere saken før det komiteen har ferdigbehandlet den.

Les også:

- Kan ikke se at regjeringen har grunnlag for å akseptere Utsira-kravetBellona krever Utsira-granskningAnalytikere tviler på Utsira-utsettelserAp avviser Utsira-kritikk: Ser ingen grunn til at utbyggingen blir utsatt- De fatter vedtak de ikke vet kostnaden av

Publisert:
Gå til e24.no