Equinors kvartalsrapport

Har skrevet ned USA-verdier for 84 milliarder kroner

Konsernsjef Eldar Sætre i Equinor.

Frode Hansen
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:,

I tredje kvartal skrev Equinor nok en gang ned verdiene på selskapets eiendeler i ukonvensjonell olje- og gassproduksjon i USA.

På en pressekonferanse oppgir konsernsjef Eldar Sætre at selskapet totalt har skrevet ned verdier for 9,2 milliarder dollar (83,9 milliarder kroner) i USA, etter en rekke opp- og nedskrivninger de siste årene.

– Det er et betydelig beløp, sier Sætre.

Equinors netto nedskrivninger i tredje kvartal var på totalt 2,79 milliarder dollar (25,46 milliarder kroner), særlig knyttet til prisutsiktene for virksomhet på land i USA.

– I dette kvartalet har vi oppdatert våre prisanslag på fremtidig olje og gass med mer forsiktige forutsetninger. Det påvirker verdien av våre eiendeler, sier Sætre.

Selskapet har kjøpt eiendelene i USA for store summer, og disse eiendelene er derfor bokført med en høyere inngangsverdi enn felt som selskapet har funnet og utviklet selv. Derfor påvirkes de mer av endringer i olje- og gassprisene enn andre felt i selskapets portefølje.

Av de totale avsetningene i kvartalet var 2,24 milliarder dollar knyttet til ukonvensjonell oljeproduksjon på land i USA, som følge av «mer forsiktige prisforutsetninger» og endringer i driftsplanene for enkelte eiendeler, ifølge kvartalsrapporten.

Selskapet leverte i tredje kvartal sitt første negative resultat etter skatt siden tredje kvartal 2017. Resultatet etter skatt ble på minus 1,1 milliarder dollar, ned fra positive 1,67 milliarder dollar på samme tid i fjor.

Her kan du lese mer om

 1. Equinors kvartalsrapport
 2. Equinor
 3. Eldar Sætre
 4. Aksjelive
 5. USA
 6. Skiferolje
 7. Skifergass
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Equinor-sjefen venter lavere olje- og gasspriser

 2. Betalt innhold

  84 Equinor-milliarder forduftet fra USA-virksomhet

 3. Svakere enn ventet fra Equinor i tredje kvartal

 4. Annonsørinnhold

 5. Kutt i Equinors oljeprognose gir kjempetap: Skriver ned verdier for 25 milliarder

 6. Gjelden øker og resultatene er kriselave: Equinor vil øke utbyttet til aksjonærene