Enighet om brønnserviceavtale

Norsk olje og gass og fagforbundet SAFE er enige i meklingen om brønnserviceavtalen, melder NTB. Dermed blir det ikke streik blant over 600 SAFE-medlemmer fra torsdag.

BREDT OMFANG: Streikevarselet gjaldt ansatte i Baker Hughes, Halliburton, Oceaneering, Schlumberger, Subsea 7, Vetco Gray og Weatherford.

Foto: Harald Pettersen/Statoil
 • Camilla Tryggestad Visjø
 • NTB
Publisert:

Mandag denne uken ble Riksmekleren varslet om at 663 medlemmer tas ut i streik natt til torsdag dersom ikke brønnserviceforhandlingene går i boks.

Etter å ha meklet siden klokken 10.00 onsdag formiddag er partene enige, melder NTB klokken 22.54.

– Vi har hatt en krevende mekling, men kom i mål i tråd med rammene til frontfaget, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass i en pressemelding.

Tillegg på 3.100 kroner

Resultatet av meklingen ble et generelt tillegg på 3.100 kroner, i tillegg til at skift- og nattilleggene ble økt med 1 krone. Det skal også gjennomføres et forpliktende utvalgsarbeid for å drøfte kostnadsdrivende elementer i tariffavtalen. Målet med dette arbeidet er å bedre fleksibiliteten.

– Gjennom utvalgsarbeidet tror vi at partene i fellesskap kan finne gode løsninger så arbeidet med å få ned kostnadene på norsk sokkel kan komme på dagsordenen, sier Hodneland, som er fornøyd med å ha unngått konflikt i sektoren.

Forhandlingsleder Roy Aleksandersen i SAFE beskriver forhandlingene som tøffe, men konstruktive.

– Resultatet avspeiler situasjonen i bransjen, og vi skulle gjerne sett et bedre økonomisk oppgjør. Men resultatet er til å leve med, og vi slapp å bruke streikevåpenet denne gangen også, sier Aleksandersen i en pressemelding etter at oppgjøret er i havn. Også forbundsleder Hilde-Marit Rysst er fornøyd med utfallet.

Vil få ned kostnadene

Det skal også gjennomføres et forpliktende utvalgsarbeid for å drøfte kostnadsdrivende elementer i tariffavtalen. Målet med dette arbeidet er å bedre fleksibiliteten for bedriftene.

– Gjennom utvalgsarbeidet tror vi at partene i fellesskap kan finne gode løsninger så arbeidet med å få ned kostnadene på norsk sokkel kan komme på dagsordenen, sier Hodneland, som er fornøyd med å ha unngått konflikt i sektoren.

Den mulige streiken gjaldt ansatte i Baker Hughes, Halliburton, Oceaneering, Schlumberger, Subsea 7, Vetco Gray og Weatherford.

Streiken var varslet fra onsdag klokken 24.00, og etterfølger brudd i forhandlingene den 7. juni. Ifølge Safe krevde da Norsk olje og gass endringer i tariffavtalen knyttet til arbeidstidsordninger, reduksjon i godtgjørelse og fjerning av skifttillegg.

Ikke de eneste

Streikevarselet kom to dager etter at det ble kjent at sokkeloppgjøret kom i havn fire timer på overtid.

Det er også steile fronter i oljeserviceforhandlingene mellom Norsk olje og gass, som forhandler på vegne av arbeidsgiverne, og Industri Energi, som forhandler på vegne av 6.500 oljeservicearbeidere.

Natt til onsdag forlot arbeidsgiverorganisasjonen forhandlingsbordet med Industri Energi i Stavanger.

Forhandlingene om avtalen ble gjenopptatt tirsdag etter at fagforeningen trengte et opphold.

Les også

Stans i oljeservice-forhandlingene

Les også

Varsler streik for 663 brønnarbeidere

Les også

Enighet i sokkeloppgjøret

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Halliburton
 2. Baker Hughes
 3. Schlumberger
 4. Energi

Flere artikler

 1. Varsler streik for 663 brønnarbeidere

 2. Betalt innhold

  Disse selskapene kan bli rammet av streik fra midnatt

 3. Betalt innhold

  Fare for streik for over 600 brønnarbeidere

 4. Betalt innhold

  Unngikk streik – fikk 3100 kroner i tillegg

 5. Betalt innhold

  Varsler streik for over 600 brønnarbeidere