LO-forbund i oljekrangel

LO-topper beskylder hverandre for ødeleggende virksomhet i kampen om oljeleting utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, der store forbund står på hver sin side.

Leif Sande, forbundsleder Industri Energi.
Publisert: Publisert:

Tunge forbund som Fagforbundet, Handel og Kontor og Norsk Tjenestemannslag har gått ut og sagt at de vil verne det såkalte LoVeSe-området mot fremtidig oljevirksomhet. Det er et standpunkt som møter motstand fra de oljeansatte som er organisert i andre deler av LO, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har ambisjoner om at petroleumsvirksomheten i Norge skal vare i minst 50 år til. Da er det veldig beklagelig at det er våre egne kamerater i LO som stikker kjepper i hjulene, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

Fagforbundets leder, Mette Nord, sier derimot at oljevirksomheten er ødeleggende for hennes medlemmer, de kommuneansatte.

– Det er de som rydder opp etter skadene fra det ekstremværet vi etter hvert har fått. Det ser vi både når det gjelder ras og flom.

På LO-kongressen i mai neste år kan det bli en tøff debatt mellom LO-medlemmer og – forbund som går inn for vern og dem som vil åpne opp for å utvide oljevirksomheten. I dag er LO for konsekvensutredning med tanke på oljevirksomhet i LoVeSe, men til våren skal organisasjonen stake ut kursen for de neste fire årene.

Les også

Venstre og SV vil kjempe videre mot olje i Lofoten

Les også

Vil plassere anlegg på Røst og bore 50 kilometer ut i Lofoten

Les også

LO kan si nei til oljeboring i Lofoten

Publisert:
Gå til e24.no