Analytikere tror på snarlig kontrakt for Logitel Offshore

Når Sevan utvider lånerammen til Logitel kan det indikere at en kontrakt er på vei, mener analytikere.

BOLIGRIGGER: Innen kort tid vil Logitel ha to rigger under bygging som er basert på Sevans design. Lånet skal gå til finansiering av første verftsbetaling for Logitels andre boligrigg.
  • Even Landre
Publisert: Publisert:

Flere analytikere mener det er mye som tyder på at boligriggselskapet Logitel Offshore - som flere av Sevans gründer står bak - kan ha en kontrakt på vei for en av boligriggene det har under oppføring.

Mandag varslet Sevan Marine og Logitel Offshore at det har inngått en avtale hvor Sevan gir et nytt konvertibelt lån på 9 millioner dollar til Logitel.

Betingelsene i lånet er tilsvarende betingelsene i et eksisterende konvertibelt lån på 51 millioner dollar, som nå vil økes til 60 millioner for å inkludere det nye lånet.

Lånet skal gå til finansiering av første verftsbetaling for Logitels andre boligrigg. Innen kort tid vil Logitel ha to rigger under bygging som er basert på Sevans design.

- Sevan ville ikke ha gjort dette med mindre en kontrakt for rigg nummer én var innen rekkevidde. Jeg forventer en kontrakt for rigg nummer én innen årsskiftet, skriver analytiker Erik Tønne i Sparebank 1 Markets i en oppdatering mandag.

Analytikeren påpeker at selskapet for tiden skal være en av byderne i Brasil, og forventer at utfallet av dette anbudet vil være klart i løpet av to måneder pluss/minus.

Sevan har bidratt til all kapital i Logitel så langt med et konvertibelt lån som kan konverteres til 100 prosent aksjer.

Den økte verdien dersom en kontrakt materialiseres tilsvarer mellom 4,80 og 6 kroner per Sevan-aksje, basert på en enhet, mener Sparebank 1 Markets.

Les også: Sevan-gründer med nye riggdrømmer

Meglerhuset Carnegie mener også at den økte lånerammen kan bety at kontraktstildeling kan være på vei.

- Sevan har hintet om den økte lånerammen i det siste, og dette kommer ikke som en overraskelse. Vi mener dette er positivt og tror ikke at Sevan ville har gjort dette uten at Logitel var nær å lande sin første kontrakt.

Carnegie mener at det mest sannsynlige scenarioet er en 3-5 års kontrakt med Petrobras, og viser til at det statlige brasilianske selskapet var det første til å benytte Sevans produksjonsenhet Piranema og borerigg Driller.

Nyopprettet
Logitel Offshore ble opprettet i mai, og det Singapore-baserte selskapet eies 100 prosent av CeFront Technology. Eiere i Cefront er Sevan Marines styrenestleder og gründer Arne Smedal, samt medgründer i Sevan, Kåre Syvertsen.

Sevan Marine omsettes for 23,70 kroner, uendret i mandagens handel.

Les også: Sevan Marine selger til selskapets gründer

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Magnora (tidl. Sevan Marine)

Flere artikler

  1. Sevans boligrigger sikret avtale med Petrobras

  2. Sevan Marine-styret mistenker lovbrudd

  3. Sevan i støtet på Børsen

  4. Et børshistorisk øyeblikk

  5. Betalt innhold

    Sevan Marine rigger seg for flere kontrakter fremover