Lime Petroleum kjøper ti prosent av Yme-feltet

Lime Petroleum har gjennomført sitt kjøp av kuwaitiske Kufpecs andel på ti prosent av Yme-feltet i Nordsjøen for om lag 670 millioner kroner.

Olje- og energiminister Terje Aasland var på Yme-feltet i august. Her føler han på vinden.
Publisert:

Kjøpet ble gjennomført lille julaften, ifølge en melding.

Lime meldte først om kjøpet av Kufpecs andel i august. Selskapet blar opp totalt opp 68,053 millioner dollar (669 millioner kroner), og sier at 55 millioner dollar er betalt lille julaften, mens resten skal betales senere.

Operatøren for Yme-feltet er Repsol. De andre partnerne er Lotos og Okea, og etter salget til Lime Petroleum vil Kufpec være ute av feltet.

Yme-feltet har vært i drift tidligere, men har de siste årene vært under gjenutbygging. Produksjonen kom i gang i 2021, men feltet har det siste året hatt utfordringer med produksjonen og vært stengt i perioder.

Den siste tiden har det vært boret på feltet, og tre nye brønner ble komplettert i november. Nå er syv brønner i produksjon eller klare for produksjon, opplyser Lime.

– Utfordrende

Produksjonsnivået på Yme i desember er på 13.000 fat per dag, ifølge Lime Petroleum.

«Utbyggingsfasen på Yme har vært utfordrende, og feltet har opplevd flere nedstengninger i 2022. Produksjonsnivået er nå stigende», skriver Lime i sin melding.

Produksjonseffektiviteten har vært på 50 prosent i oktober og er på 70 prosent i desember og skal øke videre i 2023, påpeker selskapet.

«Vi venter at Yme skal være på platåproduksjon i andre kvartal 2023, anslått til om lag 35.000 fat oljeekvivalenter per dag», skriver Lime Petroleum.

Selskapet venter å få en andel av produksjonen på 2.900 fat oljeekvivalenter per dag i snitt i 2023 og 2024, og 1.900 fat per dag i 2025.

Mindre enn ventet på Brage

Lime Petroleum er også medeier i Brage-feltet, og melder om at produksjonen der har vært stabil i år. Selskapets andel av produksjonen samlet i år har vært på 900.000 fat oljeekvivalenter.

Det er om lag 23 prosent lavere enn først antatt.

Selskapet forklarer dette blant annet med en tørr sidebrønn og treghet med å få opp igjen gassproduksjonen etter planlagt vedlikehold i september.

Okea har tatt over operatørskapet i Brage fra Wintershall Dea. Lime eier 34 prosent av Brage.

Dropper Fogelberg-utbygging

Lime Petroleum påpeker at partnerne i funnene Shrek (PL838) og Fogelberg (PL433) ikke vil levere utbyggingsplaner i 2022, som er fristen for å bli omfattet av Stortingets gunstige midlertidige skatteregler fra 2020.

Partnerne planlegger å levere tilbake Fogelberg-lisensen, opplyser Lime.

Aker BP har tidligere sagt at Shrek-utbyggingen i Norskehavet er utsatt. Her vil partnerne vurdere andre løsninger for utbyggingen, og letemulighetene i området vil bli vurdert, ifølge Lime.

Også Falk-funnet i PL1125 trenger mer modning, ifølge selskapet.

«Det finnes ikke noe sterkt grunnlag for å utvikle Falk-funnet som et selvstendig felt. Lime jobber med å modne frem ytterligere prospekter i lisensen for å legge til volumer til en potensiell utvikling av Falk», skriver Lime.

Les også

Nå produserer Yme olje igjen

Publisert:
Gå til e24.no