Equinor vil dekke abortutgifter for ansatte i USA

Equinor vil tilby økonomisk støtte til ansatte i USA som kan bli nødt til å reise ut av staten de bor i for å ta abort, skriver Dagens Næringsliv.

Equinors konsernsjef Anders Opedal.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Fredag 24. juni opphevet amerikansk høyesterett Roe vs. Wade-kjennelsen, som siden 1970-tallet har gitt amerikanske kvinner rett til abort. Det betyr i praksis at USAs 50 delstater nå selv kan bestemme om abort skal være lovlig eller ikke.

I kjølvannet av høyesteretts beslutning har en rekke store selskaper i USA, som Amazon, Apple, Disney og Shell, gått ut og sagt at de vil dekke reiseutgifter for kvinnelige ansatte som eventuelt vil måtte dra til andre stater for å ta abort. Nå følger Equinor etter, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge pressetalsmann Ola Morten Aanestad har diskusjonen vært løftet helt opp til konsernledelsen.

– Vi mener kvinners anledning til selv å bestemme over eget liv og helse er en grunnleggende rettighet og en forutsetning for likestilling, sier han.

Equinor har hatt virksomhet i USA i en årrekke. Selskapet har rundt 1.000 ansatte i landet og kontorer i Houston, Connecticut, Boston, San Francisco og New York.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Abort
  2. Equinor

Flere artikler

  1. Yellen: Abortforbud vil være veldig skadelig for USAs økonomi

  2. Hvorfor må Oljefondet ta stilling til grisers velferd?

  3. 50 år med penger og politikk

  4. Statens selskapsposter med verdiøkning på 274 mrd.

  5. Equinor selger andel i North Platte til Shell