Aker Solutions sikrer kontrakt på opptil 1,5 milliarder

Kontrakten tilknyttet Dvalin-plattformen tildeles av Wintershall Dea som sammen med Petoro og Sval bygger ut det nye feltet.

Aker Solutions-sjef Kjetel Digre.
Publisert:

Selskapet skal levere et undervannssystem for Dvalin Nord-feltet. Systemet skal knytte sammen Dvalin Nord-feltet med Heidrun plattformen.

Aker Solutions skriver at kontrakten er verdt mellom 500 millioner og 1,5 milliarder kroner.

– Denne tildelingen demonstrerer våre sterke evner når det gjelder å levere «tie-backløsninger» for å øke produksjonen på eksisterende områder på en effektiv og sikker måte. Dvalin Nord-feltet var det største funnet i Norge i 2021, sier Maria Peralta, konserndirektør for Aker Solutions' subseavirksomhet.

Arbeidet starter umiddelbart, og vil vare frem til 2025, skriver selskapet.

Tirsdag forrige uke leverte Wintershall Dea, Petoro og Sval en utbyggingsplan for gassfeltet Dvalin Nord, en investering på nær åtte milliarder kroner.

Gassfeltet Dvalin Nord ligger rundt 200 kilometer utenfor kysten av Nord-Norge, vest for Sandnessjøen på 420 meters dybde. Det er beregnet at gassfeltet inneholder rundt 84 millioner fat oljeekvivalenter.

Gassen fraktes via Heidrun-feltet, før den sendes til Nyhamna-anlegget. Derfra går ferden via rørledningen Langeled og videre til Storbritannia.

Dvalin Nord er planlagt for oppstart sent i 2026. Wintershall Dea er operatør av feltet med en andel på 55 prosent. Petoro har 35 prosent og Sval Energi har 10 prosent.

Kontraktbonanza

AkerBP leverte utbyggingsplaner for over 200 milliarder fredag forrige uke. Det har gitt store kontrakter for en rekke oljeserviceselskaper. Aker Solutions håvet blant annet inn 50 milliarder i nye ordrer.

Aibel sikret på sin side kontrakt på syv milliarder, og Subsea7 kunne notere seg en kontrakt på 12 milliarder.

Blant AkerBP sine utbyggingsplaner er Yggdrasil (tidligere Noaka) i Nordsjøen til 115 milliarder kroner og Valhall PWP-Fenris (tidligere King Lear) til 50 milliarder kroner.

Aker BP og partnerne leverer også planer for om lag 17 milliarder knyttet til utbyggingene Ørn, Alve Nord og Idun Nord nær Skarv-feltet i Norskehavet, og for 21 milliarder knyttet til Lille Prinsen, Rolvsnes og fase to av Solveig-feltet på Utsirahøyden i Nordsjøen.

Les også

Prosjektrushet på sokkelen: Leverer plan for Dvalin Nord til nær åtte mrd.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om