Ap sterkt kritisk til Statoils utflaggingsplaner

Statoils planer om å flytte 1.000 stillinger til lavkostland er et soleklart brudd på regjeringens eierskapspolitikk, mener Arbeiderpartiet.

STERK KRITISK: Arbeiderpartiets Terje Aasland sier en eventuell Statoil-utflagging bryter med regjeringens eierskapspolitikk.

Vegard Grøtt
  • NTB
Publisert: Publisert:

- Hvis Statoil virkelig vil gjøre det som har kommet fram i mediene, er det ingen tvil om at det er et brudd mot den rødgrønne regjeringens tanke med eierskapet. Dette er overhodet ikke i tråd med hva Aps syn om hva Statoils rolle er, sier næringspolitisk talsmann Terje Aasland i Ap til Klassekampen.

LES OGSÅ: Statoil skuffer stort i andre kvartal

Han presiserer at regjeringen har vært tydelig på at Statoils hovedkontor skal ligge i Norge og at også vitale hovedkontorfunksjoner i størst mulig utstrekning skal det.

LES OGSÅ: Økonomer slakter Statoils utflaggingsplaner

Statoil vurderer å flytte 250-300 stillinger fra Norge til lavkostland allerede innen 2015, og hele 1.000 stillinger kan være flagget ut innen 2020. Kuttene skal skje innenfor områdene IT, byggadministrasjon, HR og finans.

- Statoil-ledelsen har ikke blankofullmakt til å gjøre hva den vil så lenge de leverer overskudd. Å kun tenke profitt er ikke i tråd med våre ønsker som eier, sier Aaslands partikollega Cecilie Bjelland i Stavanger Ap.

Bjelland uttaler seg som leder av lokallaget og som medlem av sentralstyret, og ikke i kraft av sin jobb som statssekretær i Arbeidsdepartementet. Hun sier hun kommer til å ta opp saken på sentralstyremøtet i august, med hele partiledelsen samlet.

- Statoil har ennå ikke bestemt seg for om de vil gjøre dette, derfor må vi nå sende et veldig kraftig signal. Selskapet skal ikke bare ha profitt som mål, men har og en rolle som samfunnsaktør, sier hun.

LES OGSÅ:

  • Statoils utenlandske produksjon tar igjen den norske
Publisert:

Flere artikler

  1. Frp anklager Ap for dobbeltspill om Statoil

  2. Ap vil ikke gripe inn iStatoils utflaggingsplaner

  3. Ola Borten Moe støtter Statoils utflagging

  4. Betalt innhold

    Ap kan si nei

  5. Kritisk til Støres nye næringspolitikk: – Forstår ikke privat næringsliv