Statoil skjerper sikkerheten etter terrortrussel

Sikkerhetsberedskapen i Statoil er høynet som følge av terrortrusselen, opplyser konsernsjef Helge Lund.

TERRORTRUSSEL: Konsernsjef Helge Lund presenterte fredag resultatene for 2. kvartal 2014 og ga samtidig en oppdatering om Statoils virksomhet.

Heiko Junge
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Vi følger situasjonen meget tett. Vi har tett kontakt med norske myndigheter og iverksetter de tiltakene vi mener er nødvendige, basert på deres trusselvurderinger, sier Lund til NTB.

For halvannet år siden ble selskapet rammet av den verste terroraksjonen som noen gang er rettet mot et norsk selskap, da terrorister angrep gassanlegget Tigantourine i In Aménas i Algerie. Fem norske Statoil-ansatte ble drept i de fire dagene gisseldramaet varte.

– Vi har etter In Amenas-hendelsen bygd opp et sterkt program på sikkerhet som gjelder alle deler av selskapet. In Aménas har nok gjort at vi har ekstra oppmerksomhet om denne typen problemstillinger, sier Lund, som ikke vil gå i detaljer på hvilke tiltak som nå er iverksatt.

– Det ligger jo litt i sakens natur at vi ikke ønsker å snakke spesifikt om tiltakene, sier han.

– Hvor sårbare er norske oljeinstallasjoner for et terrorangrep?

– Terrorisme kan skje hvor som helst. Vi jobber kontinuerlig med sikring. Selv ikke i Norge er vi forskånet for dette, og vi må gjøre det vi kan for å redusere risikoen, sier Helge Lund.

Les også:

Statoil: - Vi har en løpende dialog med norske myndigheterNæringslivets sikkerhetsråd ble ikke orientert om terrortrusselenPST varslet om mulig terroraksjon i Norge

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Equinor

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Skjerper sikkerheten

 2. Betalt innhold

  Statoil skjerper sikkerheten

 3. Lund måtte sendes hjem under gisseldramaet

 4. Betalt innhold

  – Gå gjennom beredskapsplaner

 5. Betalt innhold

  – For tidlig med sikkerhets-anbefalinger til bedriftene