Avventer børsnotering av BW Energy: – Har det ikke travelt

BW Offshore vil børsnotere oljeselskapet sitt, BW Energy, men avventer markedsuroen og har det ikke travelt. BW Energy håper å produsere opptil 100.000 fat per dag om noen år.

VIL BØRSNOTERE: Carl K. Arnet er konsernsjef for BW Energy, oljevirksomheten i BW Offshore som etter planen skal børsnoteres separat. Men markedene er urolige og oljeprisen har falt noe, så selskapet har det ikke travelt.

Ole Berg-Rusten, NTB
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

HOLMENKOLLEN (E24): BW Energy er oljevirksomheten til BW Offshore, et Oslo-notert selskap som driver en rekke flytende produksjons- og lagringsskip, såkalte FPSO-er, og har en markedsverdi på rundt 12 milliarder kroner.

Selskapet varslet tidligere i år at det ønsker å børsnotere BW Energy i Oslo, og har hyret inn finansielle og juridiske rådgivere. Men siden har oljeprisen dempet seg noe, og markedsuro gjør at det kan ta litt tid før selskapet noteres.

– Det å se bort fra det er helt tullete, selvfølgelig, sier BW Energy-sjef Carl K. Arnet til E24.

Han tror at børsnoteringen vil skje, men sier at det ikke haster. Selskapet har ikke noe umiddelbart behov for kapital, og kan derfor la lommeboken styre når noteringen kommer.

– Det er et underliggende positivt sentiment, og jeg tror at ting vil bedre seg, sier Arnet.

Virksomhet i Brasil og Gabon

På Paretokonferansen onsdag viste Arnet frem grafer som antyder at BW Energy over tid kan komme opp i en produksjon på rundt 50.000 fat per dag i Gabon, og opptil 45.000 fat per dag på toppen i Brasil, hvis dagens felt videreutvikles. Arnet opplyser at han har et internt mål som er enda høyere.

– Vårt interne mål er at vi skal produsere 100.000 fat i løpet av fem år. Det er ikke helt fantasi, det er absolutt noe vi har mulighet til å klare, sier han.

– Kan dere klare det med de kjøpene dere har gjort til nå, eller må dere kjøpe mer?

– Det krever nok at vi gjør enten en brownfield- eller greenfield-utbygging til. Men det er klart, det er mer potensial i Maromba. Vi har veldig lavt anslag på utvinningsrate, så vidt over 20 prosent, mens Equinor snakker om mye høyere på sitt Peregrino-felt, sier Arnet.

BW Energy opererer foreløpig to felt, nemlig Maromba-feltet i Brasil hvor selskapet nylig ble godkjent som operatør, og det produserende Tortue-feltet i Dussafu-lisensen, som produseres med BW Offshores produksjonsskip BW Adolo.

Nå skal selskapet i gang med fase to av Tortue-feltet til 240 millioner dollar, etter å ha vist sin hurtighet i første fase ved å gå fra kjøp av feltet til produksjon på bare 18 måneder.

I Dussafu-lisensen har også selskapet gjort nye funn i Ruche-brønnen, Ruche Nord og i Hibiscus-brønnen. Ruche-feltet skal bygges ut for 375 millioner dollar, med en brønnhodeplattform som skal knyttes til produksjonsskipet BW Adolo på Tortue-feltet.

Selskapet produserte 11.765 fat per dag i snitt i perioden juli til august, og har som mål å nær tredoble dette til rundt 30.000 fat per dag innen utgangen av 2021, ved hjelp av fase to av Tortue-feltet samt Ruche-utbyggingen.

Etter funnet i Hibiscus-brønnen skal selskapet nå bore et sidesteg i håp om å finne enda mer. Funnet vil trolig kreve en ny utbygging, som vil kunne knyttes på produksjonsskipet BW Adolo.

IKKE TRAVELT: BW Offshores konsernsjef Marco Beneen tror det er bra for begge selskaper om BW Energy børsnoteres separat. Men markedsuro gjør at selskapet ikke har det travelt med å få gjennomført børsnoteringen.

Ole Berg-Rusten, NTB

– Kan vokse raskere

BW Offshore har 12 flytende produksjonsskip i drift på oppdrag fra ulike oljeselskaper, og disse produserer totalt 600.000 fat daglig. BW Offshore har totalt levert 40 slike prosjekter siden 1983.

Det er bra for begge de to virksomhetene hvis produksjonsselskapet BW Energy børsnoteres separat, mener BW Offshore-sjef Marco Beneen.

– For fremtidige investeringer tror vi det er en klok metode for å sikre vekst innen leting og utvikling, samtidig som vi sikrer vekst innen FPSO-virksomheten, sier Beneen til E24.

– Vi kan trolig få BW Energy til å vokse raskere ved å notere det separat, og lokke flere investorer som er spesifikt interessert i muligheter innen leting og utvikling, sier han.

Selskapet har registrert at oljeprisen er lavere enn for en tid siden, og at markedene er urolige. Derfor vil de ikke haste på prosessen med å få nykommeren på børs.

– Dette er tenkt å bidra til fremtidig vekst, så vi har det ikke travelt, sier Beneen.

BW-gruppen og BW Offshore ønsker å fortsette å være majoritetseiere i BW Energy også etter en børsnotering.

Presentasjoner fra BW Offshore og BW Energy på Paretokonferansen 2019BW Offshore vil børsnotere BW Energy

Her kan du lese mer om

 1. BW Energy
 2. BW Offshore
 3. Offshore
 4. Gabon
 5. Brasil
 6. Børsnotering
 7. Oljepris
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Malaysisk leverandør sikrer milliardkontrakt på Røkkes ghanesiske oljefelt

 2. Aker gir ikke opp i Ghana: Vil finne løsning for Pecan-feltet

 3. Neptune Energy klar for børsnotering fra april: – Vil gripe en mulighet hvis den dukker opp

 4. Annonsørinnhold

 5. – Aker vil forbli i førersetet

 6. Stor skuffelse for Lundin i Barentshavet