Equinors fornybarsatsing

Equinor vil bygge ut vindkraft for 27 milliarder utenfor USA

Tross en sterkt kritisk president Donald Trump regner Equinor med å få alle nødvendige godkjenninger til å bygge vindkraft for 500.000 husstander i New York.

Equinors konsernsjef Eldar Sætre på båttur med statsminister Erna Solberg ved innseilingen til New York hvor Equinor skal bygge vindkraft for en halv million innbyggere. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

 • NTB
Publisert:

Et stort anlegg bestående av 60 til 80 vindturbiner i havet utenfor innseilingen til New York skal gi strøm til en halv million husholdninger i New York. Norske Equinor regner med at hele prosjektet kalt «Emipre Wind» skal stå klart i 2024 og vil få en prislapp på 27 milliarder kroner, skriver Aftenposten.

President Donald Trump har på sin side vært tydelig på at han er motstander av vindkraft. Nylig sa han at hus nærmere enn tre kilometer fra en vindmølle praktisk talt er verdiløst, og i april sa han om vindturbiner at «de sier lyden forårsaker kreft». Et annet vindkraftprosjekt utenfor kysten av Massachusetts er blitt kraftig forsinket på grunn av nye krav om utredninger for miljøkonsekvens. Equinors søknad skal behandles av Bureau of Ocean Energy Management som ligger under USAs innenriksdepartement. Dette departementet styres av tidligere oljelobbyist David Bernhardt, skriver avisen.

– Fornybar energi er noe som drives fram av de enkelte statene, og New York har vært veldig tydelig på hva de ønsker å gjøre, sier Equinor-sjef Eldar Sætre som er trygg på prosjektet.

Havbunnen som vindturbinen skal stå på, leies av den føderale regjeringen, og kontrakten om levering av strømmen er allerede signert.

Les også:

Les på E24+ (for abonnenter)

(+) Børskommentar: Nå har «taperaksjene» sjansen til å rette opp inntrykket

Les på E24+ (for abonnenter)

(+) Kruttønnen som kan skape kaos i oljemarkedet

Her kan du lese mer om

 1. Equinors fornybarsatsing
 2. Equinor
 3. Vindkraft
 4. USA
 5. Eldar Sætre
 6. Donald Trump

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Equinor vil bygge ut vindkraft for 27 milliarder utenfor USA

 2. Equinor har fått verdens største havvindkontrakt

 3. Equinor bestilte kredittvurdering av fornybarsatsingen: – Vi er opptatt av å øke åpenheten

 4. Annonsørinnhold

 5. Equinor og Ørsted skal lede havvind-koalisjon

 6. Equinor skal produsere hydrogen fra naturgass: – Håper dette kan overbevise Europa