Trump truer med oljetoll

USAs president Donald Trump sier det kan bli aktuelt med med toll på import av råolje for å beskytte amerikansk oljeproduksjon.

Publisert:

Oljemarkedet har vært turbulent den siste tiden etter viruskrisen senket oljeetterspørselen, mens priskrigen mellom Russland og Saudi-Arabia har bidratt til å drive oljeprisen videre ned.

– Hvis jeg må ha toll på olje som kommer inn fra utsiden eller hvis jeg må gjøre noe for å beskytte våre titusener av energiarbeidere og alle de flotte selskapene som skaper disse flotte jobbene - jeg vil gjøre det jeg må, sier Trump på en pressekonferanse lørdag, ifølge Reuters.

– Lave oljepriser kommer til å ramme mange jobber, sier presidenten.

Oljeindustrien i USA er delt om hvorvidt toll er rett virkemiddel. Enkelte skiferoljeprodusenter, som har blitt hardest rammet av oljeprisfallet, støtter tollene, mens raffinerier og større oljeselskaper typisk er mot, skriver Bloomberg.

Les også

Professor tviler på at Trump og Opec kan redde oljeprisen: – Vi er i en annen verden nå

The American Petroleum Institute mener oljetoll vil gi enda mer usikkerhet i et allerede usikkert marked.

Neste uke skal Russland og Suadi-Arabia møtes for å forhandle frem en avtale om produksjonskutt for å stabilisere oljemarkedet.

Nyheten om hastemøtet, som først ble offentlig før helgen, sendte oljeprisen kraftig oppover. Prisen på ett fat med nordsjøolje (Brent), som forrige mandag lå på rundt 22 dollar, avsluttet uken på 34,89 dollar.

Lørdag sier kilder til Bloomberg at møtet blir utsatt. Den nye datoen for møtet er tentativt lagt til torsdag.

Les også

Bloomberg: Opec utsetter møte om produksjonskutt

Les også

Frykter konkursras i USAs skiferolje

Les også

«Super contango»: Bildet på oljedramaet

Les på E24+

Her er noen av de viktigste oljelagrene: – Et eksperiment verden aldri har vært med på før

Publisert:
Gå til e24.no