Faroe Petroleum slår tilbake etter DNO-meldinger

Faroe Petroleum avviser at de har svake leteresultater, og benytter sjansen til å komme med et motstikk til DNO.

Helge Hammer, administrerende direktør i Faroe Petroleum Norge

Foto: Faroe Petroleum
  • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Maktkampen mellom DNO og Faroe Petroleum har blusset opp igjen denne uken.

Etter at DNO har kritisert Faroe Petroleums leteresultater og forretningsstrategi den siste tiden, og etter at DNO har kjøpt seg ytterligere opp fra 29,9 til 30,0 prosent, slår når Faroe tilbake:

– Styret er bekymret for DNOs opptrapping av angrepene på Faroes enestående leteresultater og den impliserte kritikken av vårt tekniske team, som kan vise til den beste letehistorikken på norsk sokkel, skriver Faroe Petroleum i en børsmelding som ble sluppet rett før 12:00 torsdag.

Faroe referer til DNOs kritikk av de siste resultatene til selskapet. Onsdag ble det kjent at Faroe boret tørt på Brasse Øst-prospektet, og DNO har også påpekt at leteresultatene fra Rungne- og Cassidy-brønnene var skuffende.

DNO har gitt et pliktig tilbud på de gjenstående Faroe-aksjene på 1,52 pund per aksje, noe Faroe mener er altfor lavt.

Les på E24+

Fem grunner til at DNO vil kjøpe Faroe Petroleum

Rakker ned på DNOs virksomhet

DNO har også kritisert byttehandelen med Equinor, der Faroe blant annet byttet sin eierandel i Njord-feltet mot andre lisenser som øker inntektene til Faroe på kort sikt.

– Det er en spesielt pussig kritikk gitt at Faroe vil gi DNO en fullsyklus aktivabase som er diversifisert og av høy kvalitet, som står i sterk kontrast til DNOs eksisterende virksomhet, skriver Faroe.

Selv om DNO har gjort et comeback på norsk sokkel, og har både sikret seg lisenser gjennom oppkjøp og gjennom de statlige lisensrundene, består kjernevirksomheten til DNO fortsatt av oljevirksomheten i Kurdistan i Nord-Irak, og det er dette Faroe noe syrlig refererer til.

– Faroe vil løse DNOs strategiske utfordringer og aksjonærene bør motta et tilbud med en passende premium, noe som ikke reflekteres i tilbudet fra DNO, fortsetter Faroe.

Faroe skriver også styret «merker seg DNOs manglende evne til å sikre tilstrekkelig aksept for tilbudet sitt» innen 2. januar, og at dette viser at DNO har alle intensjoner om å gjennomføre oppkjøpet til tross for uttalelser om at tilbudet kan utgå hvis ikke aksjonærene takker ja.

Les også

DNO forlenger tilbudsfristen for Faroe-aksjonærene – igjen

Les også

– Kurdistan er tilbake, og det er DNO også

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. DNO North Sea (tidl. Faroe Petroleum)
  2. DNO

Flere artikler

  1. Faroe-vurdering etter DNO-bud: – Undervurderer Faroes verdier betydelig

  2. Faroe-styret: Budet er ikke godt nok, men aksepter det

  3. Verdsettes til 6,7 mrd. etter DNO-bud

  4. Faroe-styret avviser DNO-bud: – Forsøker å utnytte oljeprisfallet

  5. DNO forlenger tilbudsfristen for Faroe-aksjonærene – igjen