Hard nedtur for oljeprisen

Oljeprisen ned nesten 10 dollar på en uke.

  • Sindre Heyerdahl
Publisert:

Oljeprisen faller for femte dag på rad mandag, ettersom investorene er bekymret over at OPEC-landenes produksjonskutt ikke er tilstrekkelig til å veie opp for fallende etterspørsel.

Nordsjøolje handles ved lunsjtider til 42,7 dollar fatet, en dagsnedgang på 4 prosent. For en knapp uke siden ble Nordsjøolje handlet til godt over 50 dollar fatet.

Følg oljeprisen minutt for minutt med E24 Børs

Saudierne kutter mer

I en oljemarkedsoppdatering påpeker Norwegian Oil Trading at de svake arbeidsmarkedstallene fra USA fredag også er med på å trekke oljeprisen nedover. Arbeidsledigheten i USA er nå den høyeste på 16 år - og det øker frykten for etterspørselsfall fremover.

- Nyheten om at Saudi-Arabia planlegger å kutte produksjonen med 300.000 fat under allerede gjennomførte kutt, bidrar til å balansere markedet, skriver oljehandlerne videre.

Les også: Opec vurderer nytt krisemøte

Kvartalstall kommer

Denne uken begynner så smått selskapene å presentere resultatene fra fjorårets fjerde kvartal. Oljeprisen vil være sårbar for svake tall herfra - og for lagertall fremover.

- De nedskjæringer som Opec har vedtatt er formodentlig nok til å stramme opp og støtte oljeprisene, men det kommer til å ta tid innen nedskjæringene har fått lagrene til å falle, sier råvarestrateg David Moore ved Commonwealth Bank of Australia til Bloomberg.

Gull faller

Også gullprisen har falt det siste døgnet. Det er særlig dollarens styrking mot euroen som sender en del investorer fra gull til dollar. Gullprisen er ned 0,4 prosent - til 852,50 dollar per unse.

Flere E24-nyheter

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. - Oljeprisen kan falle ytterligere

  2. Ser ingen ende på gullfesten

  3. Opec løfter børsen

  4. Ber Opec ikke kutte

  5. Nytt DnB Nor-stup senker børsen