Seadrill sjefen vil ikke inngå lange kontrakter – venter rateoppgang allerede neste år

Seadrill tapte penger i tredje kvartal, men venter et bedre marked når kalenderen tipper over i 2019

FORTSATT I MINUS: Seadrill taper fortsatt penger, men sjefen venter å få mer for riggene neste år.

Foto: Seadrill
 • Eirik Amb Nysveen
 • Eivind Bøe
Publisert:

Seadrill leverte et justert brutto driftsresultat på 46 millioner dollar i tredje kvartal.

Omsetningen kom inn på 249 millioner dollar, dette er noe lavere enn analytikernes forventninger om en omsetning på 284 millioner dollar, ifølge Dow Jones Newswire.

Driftsresultatet endte på minus 106 millioner dollar.

Resultat etter skatt endte på minus 240 millioner dollar, svakere enn analytikernes forventninger om et tap på 179 millioner dollar.

Gjennom kvartalet hadde Seadrill syv flytere og syv oppjekkbare rigger i aktivitet til snitt dagrater på 214.000 og 99.000 dollar per dag.

– Etter å ha restrukturert selskapet, er vi nå godt posisjonert for å kapitalisere på innhentingen. Kombinasjonen av en sterk kontantposisjon, ingen nedbetalinger eller gjeld som løper ut og greie finansielle betingelser sammen med en moderne flåte og fortsatt fokus på kostnadskutt vil sikre at vi holder oss konkurransedyktige, sier administrerende direktør i Seadrill, Anton Dibowitz, i en uttalelse.

Seadrill rapporterer om en ordreinngang i tredje kvartal på 296 millioner dollar, og ordrereserven var per 27. november på 2,1 milliarder dollar.

For selskapets fjerde kvartal er det ventet et justert EBITDA-resultat på 35 millioner dollar.

– Vi ser allerede økte rater for kontrakter med oppstart i 2019 og 2020. Vi fortsetter å ha en disiplinert tilnærming til kontrakter, og vil ikke inngå lange avtaler på lave dagrater, gitt vår finansielle fleksibilitet, sier Dibowitz.

I fjerde kvartal har Seadrill sikret kontrakt for West Carina med Petronas i Malaysia for to brønner med oppstart i desember 2018, og avtalen for Sevan Louisiana med Walter Oil and Gas i Mexico-golfen har blitt utvidet med ytterligere to brønner.

Her kan du lese mer om

 1. Seadrill

Flere artikler

 1. Fredriksens Seadrill tapte 11,5 milliarder i fjor

 2. Betalt innhold

  Seadrill tapte 11,8 milliarder i fjor

 3. Betalt innhold

  Milliardsmell for Seadrill

 4. Annonsørinnhold

 5. Fortsatt store underskudd i «nye Seadrill»

 6. XXL med svake resultater – gjør nedskrivninger på 385 millioner