Tidligere Vattenfall-topp blir Statoils styreleder

Statoil besluttet tirsdag at tidligere konsernsjef i svenske Vattenfall, Øystein Løseth blir deres nye styreleder.

TUNG JOBB: Øystein Løseth tok over som konsernsjef i svenske Vattenfall etter at selskapet kastet den tidligere toppsjefen etter at han skal ha pantsatt selskapet til et tysk selskap.

Bertil EnevÅg Ericson
 • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

Allerede i mai anbefalte valgkomiteen i Statoil at Øystein Løseth skulle forfremmes til styremedlem til tross for at den tidligere konsernsjefen i Vattenfall kun har sittet i oljegigantens styre i seks måneder.

Tirsdag ble Løseth offisielt valgt, og tar 1. juli over for nåværende styreleder Svein Rennemo, som i fjor annonserte at han ikke ønsket å stille til gjenvalg.

Det melder Statoil i en pressemelding onsdag morgen.

Var på kontrakt

Løseth ble valgt inn i Statoil-styret i oktober i fjor etter han gikk fra sin stilling i svenske Vattenfall, hvor han har vært konsernsjef siden 2010. Frem til mars i år har Løseth vært på kontrakt med den svenske energikjempen, men kun i en rådgivende rolle.

Løseth tok over som konsernsjef i svenske Vattenfall etter at selskapet kastet sin tidligere toppsjef som følge av at han skal ha pantsatt selskapet til et tysk selskap for å sikre finansiering.

I tillegg til erfaringen fra Sverige har Løseth også tidligere hatt ledende stillinger i nederlandske Nuon, Statoil og Statkraft.

I henhold til valgkomiteen

Tirsdag besluttet også Statoil å velge briten Roy Franklin inn i styret etter at styremedlem Jim Mulva meddelte har han ikke lenger hadde kapasitet til å holde vervet.

Franklin var medlemm av StatoilHydro-styret fra oktober 2007, og i Statoil fra 2009 til 2013.

Videre er styremedlem Rebekka Glasser Herlofsen, som ble valgt inn i styret fra 19. mars 2015, valgt frem til det ordinære valget av styrets aksjonærvalgte medlemmer i 2016, skriver Statoil i pressemeldingen onsdag.

Selskapet var nødt til å finne et nytt kvinnelig styremedlem etter at Catherine Hughes i april måtte fratre sin stilling på grunn av interessekonflikt etter at hun giftet seg med styreleder i britiske BG, Andrew Gould.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Equinor

Flere artikler

 1. Tidligere Vattenfall-topp blir trolig Statoils styreleder

 2. Betalt innhold

  Her er den nye styrelederen i Statoil

 3. Betalt innhold

  Dette er Statoils nye styreleder

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Varslet at han gir seg i PGS, nå blir han styreleder i Statoil

 6. Fra seismikk til olje: PGS-sjefen foreslått som ny styreleder i Statoil