Tidligere Vattenfall-topp blir Statoils styreleder

Statoil besluttet tirsdag at tidligere konsernsjef i svenske Vattenfall, Øystein Løseth blir deres nye styreleder.

TUNG JOBB: Øystein Løseth tok over som konsernsjef i svenske Vattenfall etter at selskapet kastet den tidligere toppsjefen etter at han skal ha pantsatt selskapet til et tysk selskap.

Bertil EnevÅg Ericson
 • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:,

Allerede i mai anbefalte valgkomiteen i Statoil at Øystein Løseth skulle forfremmes til styremedlem til tross for at den tidligere konsernsjefen i Vattenfall kun har sittet i oljegigantens styre i seks måneder.

Tirsdag ble Løseth offisielt valgt, og tar 1. juli over for nåværende styreleder Svein Rennemo, som i fjor annonserte at han ikke ønsket å stille til gjenvalg.

Det melder Statoil i en pressemelding onsdag morgen.

Var på kontrakt

Løseth ble valgt inn i Statoil-styret i oktober i fjor etter han gikk fra sin stilling i svenske Vattenfall, hvor han har vært konsernsjef siden 2010. Frem til mars i år har Løseth vært på kontrakt med den svenske energikjempen, men kun i en rådgivende rolle.

Løseth tok over som konsernsjef i svenske Vattenfall etter at selskapet kastet sin tidligere toppsjef som følge av at han skal ha pantsatt selskapet til et tysk selskap for å sikre finansiering.

I tillegg til erfaringen fra Sverige har Løseth også tidligere hatt ledende stillinger i nederlandske Nuon, Statoil og Statkraft.

I henhold til valgkomiteen

Tirsdag besluttet også Statoil å velge briten Roy Franklin inn i styret etter at styremedlem Jim Mulva meddelte har han ikke lenger hadde kapasitet til å holde vervet.

Franklin var medlemm av StatoilHydro-styret fra oktober 2007, og i Statoil fra 2009 til 2013.

Videre er styremedlem Rebekka Glasser Herlofsen, som ble valgt inn i styret fra 19. mars 2015, valgt frem til det ordinære valget av styrets aksjonærvalgte medlemmer i 2016, skriver Statoil i pressemeldingen onsdag.

Selskapet var nødt til å finne et nytt kvinnelig styremedlem etter at Catherine Hughes i april måtte fratre sin stilling på grunn av interessekonflikt etter at hun giftet seg med styreleder i britiske BG, Andrew Gould.

Her kan du lese mer om

 1. Equinor
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Tidligere Vattenfall-topp blir trolig Statoils styreleder

 2. Betalt innhold

  Her er den nye styrelederen i Statoil

 3. Betalt innhold

  Dette er Statoils nye styreleder

 4. Annonsørinnhold

 5. Fra seismikk til olje: PGS-sjefen foreslått som ny styreleder i Statoil

 6. Betalt innhold

  Varslet at han gir seg i PGS, nå blir han styreleder i Statoil