Alex Schneiter går av som Lundin Energy-sjef: Nick Walker tar over 1. januar

Etter fem år på toppen av selskapet som fant gigantfeltet Johan Sverdrup takker Alex Schneiter for seg.

TAKKER FOR SEG: Konsernsjef Alex Schneiter i Lundin Energy
Publisert:

I en børsmelding fra oljeselskapet Lundin Energy kommer det frem at konsernsjef Alex Schneiter tirsdag varslet styret i selskapet at han ønsker å gå av etter 2020.

Styret skal ha ansatt Nick Walker som ny konsernsjef med virkning fra 1. januar 2021. Walker er i dag konserndirektør for drift (COO) i selskapet.

Lundin-aksjen er ned 0,8 prosent på Stockholm-børsen på nyheten om toppsjefens avgang tirsdag.

Schneiter skal ha sagt seg villig til å fortsette som styremedlem i selskapet og skal i tillegg fungere som rådgiver i tiden fremover. Han vil fortsette som konsernsjef inntil Walker tar over.

Både Walker og Schneiter har vært i sine nåværende jobber siden 2015. Schneiter startet i selskapet i 2001 og tok over som konsernsjef 1. oktober 2015 etter Ashley Heppenstall.

– Styret og jeg ser veldig frem til å jobbe med Nick og hans i hans nye rolle som konsernsjef med den ekspertisen han har, ikke bare innen våre eiendeler, men også innen hele olje- og gassnæringen, sier styreleder Ian Lundin i en uttalelse.

– Alex har spilt en sentral rolle i suksessen til selskapet, ikke bare som konsernsjef, men gjennom hele hans karriere i Lundin-gruppen i nesten 30 år, fortsetter han.

Børsmelding: Lundin Energy Announces Nick Walker appointed as president and CEO of Lundin Energy effective 1 January 2021

Sverdrup og Grieg

Her hjemme er Lundin mest kjent for å være selskapet som står bak det gigantiske oljefunnet Johan Sverdrup, samt oljefeltet Edvard Grieg og andre funn på norsk sokkel.

Under Schneiters ledelse gjennomførte selskapet blant annet en splitt i 2017, der virksomheten utenfor Norge – i Malaysia, Frankrike og Nederland – ble skilt ut i et nytt selskap.

I dag er det derfor den norske virksomheten Lundin Norway som utgjør virksomheten i selskapet.

Schneiter har i tillegg stått i spissen for Lundins klimastrategi. Konsernet bytter formelt i april navn fra Lundin Petroleum til Lundin Energy, som et ledd i selskapets nye klimastrategi som ble presentert i januar.

Planen innebærer kutt av alle utslipp (fra produksjon og drift) innen 10 år og flere investeringer i fornybar energi. Selskapet har allerede investert i norsk vannkraft og finsk vindkraft.

Les også

Sterkere tall fra Lundin Energy i andre kvartal

Nick Walker går fra å være driftsdirektør til konsernsjef i Lundin Energy den 1. januar 2021.

Under etterforskning for påståtte lovbrudd i Sudan

Samtidig som Alex Schneiter og Ian Lundin har ledet oljeselskapet Lundin har en helt annen sak kastet en skygge over mediedekningen i mange år.

Svenske myndigheter har nemlig etterforsket de to med mistanke for å ha bistått til brudd på folkeretten i Sør-Sudan mellom 1997 og 2003.

Etterforskningen ble startet for 10 år siden og i juni i år konkluderte påtalemyndigheten etterforskningen og uttalte at det var nok hold til å ta ut tiltale mot de to, ifølge Dagens Nyheter.

Hverken selskapet eller andre ansatte skal være mistenkt i saken.

Om det tas ut tiltale eller ikke er uklart nå, men både Ian Lundin og Alex Schneiter har på det sterkeste avvist anklagene mot dem.

Les mer om Lundin Energy:

Les også

Lundin vil sette fart på oljeprosjekter etter skattepakken: – Nå skal vi gjøre det vi kan

Les også

Oljeselskapet Lundin sikrer 3,5 milliarder i ny kreditt

Les også

Equinor har solgt alle sine aksjer i Lundin Energy for 3,4 milliarder kroner

Publisert:
Gå til e24.no