Equinor

Bloomberg: Shell og Equinor vil kjøpe mer i Argentina

Den norske oljegiganten skal være interessert i å kjøpe seg ytterligere opp innenfor oljevirksomhet på land i det søramerikanske landet.

Arkivbilde av Equinors kontorer på Fornebu utenfor Oslo sentrum

Nerijus Adomaitis / X03961
 • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Argentina har de siste årene seilt opp som et nytt satsingsområde for Equinor. Selskapet har ikke bare sikret seg flere lisenser i to ulike regioner offshore, men de har også satset på land.

I tillegg har Equinors fornybaravdeling (New Energy Solutions) gått inn i et solprosjekt med Scatec Solar, kalt Guanizuil, og i fjor kjøpte de seg også inn i et vindprosjekt.

Nå skal Equinor være interessert i flere oljelisenser på land. Ifølge Bloomberg har Equinor og Shell gått sammen om å forsøke å kjøpe en eierandel på 49 prosent i Bandurria Sur-feltet i Vaca Muerta-området i Argentina.

Nyhetsbyrået siterer anonyme kilder som skal ha kjennskap til saken.

Det skal være det statlige oljeselskapet YPF som eier de resterende 51 prosentene av feltet og som er operatør. Oljeservicekonsernet Schlumberger skal ha kjøpt sin andel på 49 prosent i 2017, ifølge nyhetsbyrået.

Det er for tiden stor politisk og økonomisk usikkerhet i Argentina etter valget i fjor, noe som blant annet bidro til at Norwegian valgte å droppe innenlandssatsingen sin i landet.

Les også

Norwegian selger argentinsk datterselskap

Ser store muligheter

Til tross for usikkerheten står det ikke på interessen fra flere internasjonale energiselskap, inkludert Equinor.

Selskapet skriver selv på sine nettsider at Argentinas ukonvensjonelle olje- og gassressurser på land «er blant verdens største».

Equinor inngikk i 2017 en avtale med det statlige oljeselskapet YPF om et felles leteprosjekt i Baja del Toro-blokken. Først ble to letebrønner boret frem til 2019. Deretter er planen å bore ytterligere seks brønner frem til 2020 med en forventet produksjonsstart mot slutten av 2020.

Selv om Equinor eier halvparten av blokken er det YPF som er operatør. I Baja del Toro Este sikret Equinor seg imidlertid 90 prosent eierskap og operatørskapet i november 2017.

Selskapet opplyser at de har forpliktet seg til å bore minst en letebrønn innen 2022 i den lisensen.

I tillegg til virksomheten på land har Equinor eierandeler i totalt åtte lisenser offshore. Det er ikke kjent når selskapet vil sette i gang boring i disse lisensene.

Les også

Equinor satser fornybart i Argentina: Oljekjempen inn i milliard-vindprosjekt

Les også

Equinor kjøper Scatec Solar-aksjer for 754 millioner

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Equinor
 2. Shell
 3. Argentina
 4. Equinor

Flere artikler

 1. Equinor blar opp minst 1,64 milliarder i nytt Argentina-kjøp

 2. Betalt innhold

  Equinor kjøper andel i Argentina for 1,64 milliarder

 3. Equinor selger seg ut av Verbier-funnet

 4. Annonsørinnhold

 5. Equinor og Rosneft vil starte byggingen av oljefelt i Sibir

 6. Her skal Equinor satse utenlands: – Vi har nok gode prosjekter til å forsvare noe vekst