Røkkes Aker og Saudi Aramco inngår samarbeidsavtale

Verdens største oljeselskap skal samarbeide med Kjell Inge Røkkes Aker ASA om digitalisering og bærekraft.

Samarbeidsavtalen ble signert i Riyadh tirsdag av Aker-sjef Øyvind Eriksen og Ahmad A. Al-Sa’adi (i midten), fungerende konsernsjef i Saudi Aramco.
Publisert:

Avtalen innebærer at de to selskapene skal «utforske og definere» innsats rundt temaer som utvikling og distribusjon av nye transformasjonsteknologier, samt bærekraft og havforskning.

Det skriver Aker i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Vi er fornøyd med å kunngjøre dette strategiske partnerskapet med Saudi Aramco, og ser frem til å utforske et bredt samarbeid for å adressere både industriell digitalisering og bærekraft – to komplementære områder som er helt i tråd med vårt langsiktige strategiske fokus, sier Aker-sjef Øyvind Eriksen i en uttalelse.

Eriksen signerte avtalen sammen med Ahmad A. Al-Sa’adi, fungerende konsernsjef i Saudi Aramco, under en signeringsseremoni i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh onsdag.

For å kunne muliggjøre digitalisering av Saudi-Arabia vil de to selskapene utforske måter å samarbeide på, hvor av det kan bli aktuelt med en joint venture med det Aker-kontrollerte IT-selskapet Cognite.

De to selskapene skal også se på mulighetene for å sammen skape forskningssenter for industriell software og kunstig intelligens for å styrke samarbeidet mellom akademia og institusjoner i Saudi-Arabia og Norge. Disse sentrene skal etter planen også være læringssentre for industri.

Meldingen fra Aker
Publisert:
Gå til e24.no