Nytt fra børsselskapene

Røkkes Aker og Saudi Aramco inngår samarbeidsavtale

Verdens største oljeselskap skal samarbeide med Kjell Inge Røkkes Aker ASA om digitalisering og bærekraft.

Samarbeidsavtalen ble signert i Riyadh tirsdag av Aker-sjef Øyvind Eriksen og Ahmad A. Al-Sa’adi (i midten), fungerende konsernsjef i Saudi Aramco.

 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Avtalen innebærer at de to selskapene skal «utforske og definere» innsats rundt temaer som utvikling og distribusjon av nye transformasjonsteknologier, samt bærekraft og havforskning.

Det skriver Aker i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Vi er fornøyd med å kunngjøre dette strategiske partnerskapet med Saudi Aramco, og ser frem til å utforske et bredt samarbeid for å adressere både industriell digitalisering og bærekraft – to komplementære områder som er helt i tråd med vårt langsiktige strategiske fokus, sier Aker-sjef Øyvind Eriksen i en uttalelse.

Eriksen signerte avtalen sammen med Ahmad A. Al-Sa’adi, fungerende konsernsjef i Saudi Aramco, under en signeringsseremoni i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh onsdag.

For å kunne muliggjøre digitalisering av Saudi-Arabia vil de to selskapene utforske måter å samarbeide på, hvor av det kan bli aktuelt med en joint venture med det Aker-kontrollerte IT-selskapet Cognite.

De to selskapene skal også se på mulighetene for å sammen skape forskningssenter for industriell software og kunstig intelligens for å styrke samarbeidet mellom akademia og institusjoner i Saudi-Arabia og Norge. Disse sentrene skal etter planen også være læringssentre for industri.

Meldingen fra Aker

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Aker ASA
 3. Saudi Aramco
 4. Aksjelive

Flere artikler

 1. Subsea 7 varsler om sjefsbytte og milliardkontrakt

 2. – Produksjonen tilbake som normalt i slutten av september

 3. Oljeprisen henter seg inn etter krasjet

 4. Annonsørinnhold

 5. Nytt prospekt verdsetter Saudi Aramco til 15.000 milliarder

 6. Nærmere historiens største børsnotering: – Bra for oljeselskapene på Oslo Børs