Aker henter ny finansdirektør fra Aker Solutions

Nok en finansdirektør i Aker-sfæren rykker opp til «moderskipet».

Finansdirektør Svein Oskar Stoknes i Aker Solutions rykker nå opp til samme jobb i Aker. I bakgrunnen er konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions avbildet. Arkivbilde.

Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Svein Oskar Stoknes går den 1. august fra å være finansdirektør i oljeservicekonsernet Aker Solutions til den samme jobben i Aker ASA.

Det kommer frem i en børsmelding.

Dermed rykker Stoknes opp til «moderskipet» i Kjell Inge Røkkes industrikonglomerat, for det er i det børsnoterte porteføljeselskapet Aker ASA at Røkke har samlet eierskapet i kjente selskaper som blant annet Aker Solutions, Aker BP, Ocean Yield, Kværner, Cognite og Aker BioMarine.

Dette er andre gang Aker henter en finansdirektør fra selskapene i porteføljen sin. I januar ble det klart at daværende finansdirektør Alexander Krane i oljeselskapet Aker BP var blitt hentet til jobben som investeringsdirektør i Aker.

Svein Stoknes erstatter Frank O. Reite som trapper ned på grunn av en «hjerterelatert sykdom» som ifølge Aker «har utviklet seg over tid». Reite er en kjent figur i Aker-systemet, der han har hatt flere nøkkelroller i nesten 20 år.

– Reite vil fortsette sitt tette forhold til Aker, inkludert gjennom flerre styreverv i Aker-relaterte selskaper, skriver Aker og legger til at han vil forbli styreleder i skipseierselskapet Ocean Yield.

– Jeg er takknemlig for Franks mange bidrag til Aker og jeg er glad at han vil forbli et viktig medlem av Aker-teamet, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker i en uttalelse.

Les også

Akers krigskasse kan nærme seg åtte milliarder før nyttår: – Vår forretningsutvikling stopper ikke med Ghana

Henter ny finansdirektør fra Subsea

Aker Solutions funnet sin nye finansdirektør i egne rekker.

Det er nemlig Ole Martin Grimsrud som blir nummer to i Aker Solutions, under konsernsjef Luis Araujo. Grimsrud kommer fra jobben som direktør for Group Treasury, Controlling og Mergers & Acquisitions (finans, revisjon og fusjoner og oppkjøp, journ.anm.). Grimsrud har hatt flere roller i selskapet og begynte som finansansvarlig for Subsea-divisjonen i samme selskap.

Grimsrud kom til Aker Solutions i 2012 og har blant annet erfaring fra Elkem og Norske Skog.

– Jeg er glad for å ønske Ole Martin velkommen til laget som vår nye finansdirektør. Hans solide resultater her i Aker Solutions viser at han passer godt til rollen, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo i en melding fra selskapet.

Les også

Elkjøp-sjef Jaan Ivar Semlitsch ny konsernsjef i Orkla

Mangeårig fartstid

Svein Oskar Stoknes har også lang fartstid i Aker-systemet. Han har jobbet i Aker Solutions siden 2007 og har vært finansdirektør siden september 2014. Det var samme tidspunkt da «gamle» Aker Solutions ble delt opp i Akastor og «nye» Aker Solutions.

– Jeg har hatt gleden av å jobbe med både Frank og Svein Oskar gjennom mange år. Begge representerer to rollemodeller med en dyp kjennskap til industrien og innehar sterke egenskaper innen forretningsutvikling og finansiering, sier konsernsjef Øyvind Eriksen.

– Innkommende finansdirektør, Svein Oskar, vil fortsette Franks arbeid med å ta finansdirektørrollen nærmere til våre porteføljeselskaper, der verdiskapningen skjer og risiko styres og håndteres, fortsetter Eriksen.

Korreksjon: Saken er oppdatert med riktig beskrivelse av Ole Martin Grimsruds nåværende jobb i Aker Solutions.

Aker-sjef Øyvind Eriksen (t.v.) avbildet med avtroppende finansdirektør Frank O. Reite, som trapper ned på grunn av helserelaterte forhold, men som vil fortsette i flere styreverv i Aker-systemet.

Foto: Terje Pedersen NTB scanpix
Les også

Røkke-selskap kjøper nytt privatfly

Les også

Verdihopp på 14,5 milliarder kroner for Aker

Les også

Aker Solutions håper på norsk havvind: – Det haster hvis Norge ikke skal stå igjen på perrongen

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Aker
 2. Aker Solutions
 3. Arbeidsliv

Flere artikler

 1. – Det største gjennombruddet de siste fem-seks årene

 2. Aker Solutions spår inntektsfall etter to år med vekst

 3. Femte kvartal på rad med omsetningsvekst

 4. Betalt innhold

  Aker Solutions øker omsetningen og legger frem grønn strategi

 5. Aker Solutions tror inntektene vil falle med 30 prosent i år