Odfjell Drilling sikret Johan Sverdrup-kontrakt på 4,35 milliarder

Etter en tøff vår kan Odfjell Drilling feire en milliardkontrakt med Statoil på over fire milliarder. Er selskapet heldige kan det bli snakk om dobbelt så mye.

FIKK ENDELIG NY JOBB: Odfjell Drillings delvis nedsenkbare borerigg Deepsea Atlantic hadde egentlig bare jobb til august for Statoil. Nå er riggen sikret arbeid i lang tid fra mars neste år.

Senor Wafflez (Flickr.com)
 • Marius Lorentzen
Publisert:,

Etter noen tøffe måneder der 60 ansatte måtte gå, samtlige ansatte på land ble tilbudt sluttpakke, utbyttene ble satt på vent og et borefartøy måtte legges i opplag, kan Odfjell Drilling nå glede seg over en ny avtale med Statoil.

Selskapet melder nemlig mandag morgen at man har vunnet to borekontrakter av Statoil på Johan Sverdrup-feltet.

 • Den første kontrakten er for borefartøyet Deepsea Atlantic og løper over tre år. Fartøyet skal bore produksjonsbrønner på feltet. Det er seks opsjoner på seks måneder hver i kontrakten. Oppstart er satt til mars 2016. Kontrakten er verd 2,56 milliarder, mens opsjonene er verdt mellom 2,85 og 3,65 milliarder.
 • Den andre kontrakten er for boretjenester på selve boreplattformen på Sverdrup-feltet og løper over fire år. Det er seks opsjoner på ett år hver. Oppstart er satt til fjerde kvartal 2018 og avtalen med opsjoner er estimert til 1,85 milliarder.

Statoil melder at den samlede verdien av kontraktene er på over 4,35 milliarder kroner, men avtalene kan komme opp i totalt åtte milliarder kroner, hvis alle opsjonene blir benyttet.

Odfjell har allerede sikret seg en annen viktig ingeniørkontrakt på boreplattformen fra Aibel, som skal bygge plattformen for Statoil og partnerne.

Minst 13 brønner fra start

Odfjell Drilling får nok å gjøre når selskapet nå skal arbeide på det gigantiske Johan Sverdrup feltet

Statoils direktør for Johan Sverdrup-feltet, Øivind Reinertsen, sier at Deepsea Atlantic riggen skal forbore minst 13 brønner på feltet før man starter produksjonen i slutten av 2019.

– Dette gir oss mulighet til å utnytte produksjonskapasiteten fra Johan Sverdrup så effektivt som mulig, sier Reinertsen.

– Denne kontrakten er en viktig milepæl for Johan Sverdrup-prosjektet. Vi har sikret en effektiv rigg til konkurransedyktige betingelser som skal bidra til å maksimere verdiene fra feltet, sier Margareth Øvrum, konserndirektør for divisjonen Teknologi, prosjekter og boring i Statoil.

Odfjell Drilling og Statoil har hatt et langt forhold helt siden oppstarten på norsk sokkel på slutten av 70-tallet. I dag leverer selskapet plattformboretjenester til Statoil på syv installasjoner på norsk sokkel og er i tillegg involvert i utbyggingen av Statoils Mariner-felt på britisk sokkel, der boreoperasjonene skal starte i 2017.

Kontrakten som nå er inngått for Johan Sverdrup-feltet er ifølge Statoil en utvidelse av kontrakten Odfjell har med Statoil for boring på faste installasjoner. Den ble tildelt i 2012, og Odfjell har i dag ansvaret for boring på feltene Grane, Visund, Heimdal, Njord, Snorre A og B, samt Sleipner A.

– Disse kontraktene bekrefter Odfjell Drillings evne til å levere både mobile og plattformbaserte boretjenester til én av de mest prestisjefylte offshore feltutviklingsprosjektene i verden. Vi setter pris på tilliten Statoil og feltpartnerne har vist og, og jeg kan forsikre om at alle de ansatte i Odfjell vil demonstrere selskapets sterke forpliktelse til en suksessfull utvikling og produksjonsboring på Johan Sverdrup, sier konsernsjef Simen Lieung i en børsmelding.

Her kan du lese mer om

 1. Odfjell Drilling
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Odfjell-aksjen stiger mye etter Sverdrup-kontrakt

 2. Odfjell fikk milliardkontrakt, men lover ikke nye jobber

 3. Betalt innhold

  Baker Hughes sikrer seg Sverdrup-kontrakt

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Deler ut ny milliardkontrakt til Johan Sverdrup

 6. Odfjell Drilling inngår Equinor-avtale verdt 1,4 mrd.