Nå kan du bygge din egen oljeplattform

Et dansk oljeserviceselskap inngår samarbeid med Lego.

Publisert:

Nå skal danskene få norske menn og kvinner til å finne tilbake til barndommens Lego-kunster.

Under den norske oljemessen ONS vil det danske oljeserviceselskapet Rambøll presentere et softwareprogram der du kan bygge din egen oljeplattform. Programmet er utviklet av Lego og simulerer hvordan en kan bygge en oljeplattform ved hjelp av ulike moduler.

Samtidig som selskapet presenterer programmet vil de dele ut små Lego-byggesett. Har du glemt hvordan du bygger med klosser kan du tyvtitte på en 160 centimeter stor legomodell som vil bli stilt ut på Rambølls stand under oljemessen.

Ikke bare lek

Lego-softwaren er imidlertid ikke utviklet kun for lek.

- Programmet har et stort potensial både som salg- og designverktøy, sier markedsdirektør Kai Birger Olsen i Rambøll Oil & Gass.

- Når programmet er videreutviklet kan det også brukes som designverktøy for våre ingeniører, legger han til.

Oljemesse arrangeres til uken

Oljemessen ONS arrangeres av Offshore Northern Seas stiftelsen og går av stabelen fra 26. til 29. august i Stavanger. Messen fokuserer på innovasjon og nye oppfinnelser.

Under messen vil blant annet olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, statsminister Jens Stoltenberg, administrerende direktør i StatoilHydro Helge Lund, administrerende direktør for Shtokman Development i Sveits Yuri Komarov og minister for forskning- og høyere utdannelse Tora Aasland holde foredrag.

Oljeprisen faller

Les også: Vilt rally for oljen

Et sikkert diskusjonstema under oljemessen er hvilken retning oljeprisen vil bevege seg de neste månedene. I juli dundret prisen på olje og andre råvarer i bakken. Så var det tid for comback.

Torsdag kveld var det et skikkelig oljerally hvor oljeprisen plutselig steg raskt og endte dagen over 120 dollar per fat (gjelder både nordsjøolje og amerikansk lettolje). Det er ikke mer enn en drøy uke siden oljeprisen så vidt holdt seg over 110 dollar.

I dag har derimot oljeprisen falt. Klokken 16:15 er både nordsjøolje og amerikansk lettolje ned 2,3 dollar per fat.

Les flere saker hos E24

Se vinneren av E24 og Aftenpostens navne- og logokonkurranse: Noroil er favoritten

Stem på E24s uofisielle leserkåring av StatoilHydros nye navn og logo her

Publisert:
Gå til e24.no