66 oljearbeidere mister jobben

– Vi er i en fortvilet situasjon.

Forpleiningsselskapet Sodexo nedbemanner (Illustrasjonsfoto).
 • Tor Gunnar Tollaksen (Stavanger Aftenblad)
Publisert:

Industri Energi skriver at 66 ansatte i forpleiningsselskapet Sodexo mister jobben.

– Vi er i en fortvilet situasjon der bedriften sier opp 66 ansatte, sier Industri Energi-klubbleder Leif Harall Salomonsen i forpleiningsselskapet Sodexo til forbundets hjemmesider.

Les også

Kjemperesultat for Equinor: – Nå er det bånn gass igjen på norsk sokkel

Gyda stenger ned

Ifølge Salomonsen skyldes oppsigelsene opphevede koronatiltak, at Gyda-plattformen stenger ned og at mange flyterigger opererer på mer kortvarige kontrakter enn tidligere.

– Vi ser at små operatørselskaper kun borer en letebrønn eller to på norsk sokkel før riggen legges i opplag. Det er krevende for oss som leverer forpleiningstjenester til disse riggene, sier han.

Klubbene har også hatt møter med bedriften og klart å sikre noen arbeidsplasser og fått på plass en forpliktelse om to års fortrinnsrett dersom bedriften trenger folk igjen.

– Det er helt riktig at det skyldes hovedsakelig at Gyda-plattformen stenger ned. Samtidig så avsluttes ekstratiltakene som har vært på grunn av koronapandemien, hvor vi har hatt ekstra folk i sving, sier May Britt Lilletvedt, direktør for forpleining offshore i Sodexo, til Aftenbladet.

Lilletvedt sier at dialogen som har vært med fagforeningene i denne prosessen har vært god, og både selskap og ansatte har vært klar over situasjonen som kom da Gyda-plattformen avbemannes.

De oppsagte er organisert i henholdsvis Industri Energi og Safe. 

– Generelt forventer vi en liten aktivitetsnedgang på boresiden i 2022, men dette tar seg opp igjen i 2023. Det svinger mye i vår bransje, og vår virksomhet er veldig avhengig av aktivitetsnivået generelt. Men vi håper å ta inn igjen så mange som mulig når vi får mer å gjøre, sier Lilletvedt og minner om at de oppsagte har fortrinnsrett på nye stillinger de neste to årene. 

Sodexo har i dag rundt 425 ansatte i offshoreturnus. 

Les også

Oljearbeidere ønsker å droppe SAS

– Kvinner rammes

Leif Harall Salomonsen sier videre at det særlig er kvinner med kort ansiennitet som nå rammes av nedbemanninger. Han viser vider til at klubben gjennom tilbud om opplæring har hjulpet over 60 av medlemmene til fagbrev og stolte fagarbeidere innen renhold.

– Det er unge folk som hadde sett for seg et langt yrkesliv i Nordsjøen. Det er en fortvilende situasjon. Gjennom avtale med bedriften har vi sikret at de med fagbrev, både kokker og renholdere, får tillagt ett års kompetansetillegg ved nedbemanninger, noe som har sikret flere fra oppsigelse. Det er viktig for oss at vi beholder de med fagkompetanse, sier Leif Harall Salomonsen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Oljepris
 2. Sodexo
 3. Industri Energi

Flere artikler

 1. Mot ny runde med masseoppsigelse i riggselskap

 2. Oljearbeidere ønsker å droppe SAS

 3. DeepOcean gikk 63 millioner i pluss og fikk over 20 millioner i krisestøtte

 4. Betalt innhold

  Innleid i oljeindustrien: – Den verste jobben jeg har hatt

 5. Betalt innhold

  Oljearbeidere i Transocean ble trukket i lønn etter smittekarantene.