Equinor med nytt oljefunn i Barentshavet

Funnet ble gjort i Snøfonn Nord-brønnen. Equinor og partnerne vurderer å knytte det til Johan Castberg-feltet.

Brønnen ble boret av Transocean Enabler.
Publisert:

Equinor har gjort et nytt oljefunn i undersøkelsesbrønnen Snøfonn Nord, som ligger ved Johan Castberg-feltet i Barentshavet.

Equinor beregner at funnet er på mellom 37 og 50 millioner fat med utvinnbar olje, ifølge en pressemelding.

Til sammenligning estimeres det at Johan Castberg-feltet til sammen har mellom 450 og 650 millioner fat med utvinnbare oljeekvivalenter.

Dette kommer ett år etter Isflak-funnet i samme område, men er trolig litt større.

Vurderer utbygging

Det er Equinor som er operatør for utvinningstillatelsen, sammen med rettighetshaverne Vår Energi og Petoro. De vurderer nå å knytte funnet til Johan Castberg-feltet – i likhet med Isflak.

– Snøfonn Nord er et spennende funn i nærheten av Johan Castberg-utbyggingen, og kan bidra med fremtidige verdifulle tilleggsvolumer til installasjonen, sier direktør Kristin Westvik i Utforskning og produksjon Nord i Equinor.

– Vi vil jobbe sammen med partnerskapet for å vurdere en mulig utbygging.

Flere skuffelser

Equinor har tidligere har opplevd flere leteskuffelser i Barentshavet. Tilbake i 2017 fant selskapet bare gass ved Korpfjell-prospektet, før den siste brønnen i Koigen Central-kampanjen viste seg å være tørr.

Snøfonn Nord er det tiende funnet i Castberg-lisensen, og den tolvte letebrønnen som bores i utvinningstillatelse 532. Denne tillatelsen ble tildelt i 2009.

Brønnen ligger omtrent 210 kilometer nordvest for Hammerfest. Boringen er nå avsluttet, og brønnen er plugget.

Publisert:
Gå til e24.no