Statkraft: Norge vil ha nok strøm i årene fremover

Statkraft mener Norge vil ha mer enn nok strøm i årene fremover med de vindkraftverkene som allerede har fått konsesjon.

Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

– Norge vil få et betydelig kraftoverskudd i årene fremover med de vindkraftverkene som har fått konsesjon og som er vedtatt utbygd, sier kommunikasjonssjef i Torbjørn Steen i Statkraft til NRK.

I dag produseres det vindkraft ved 36 vindkraftverk langs norskekysten. Innen 2021 kommer det til å bygges over 30 nye vindkraftverk, noe som bidrar til at overskuddet øker.

Les også

Regjeringen investerer 90 millioner i klima-mikrolån i Indonesia

– Statnett vurderer at dagens kraftoverskudd er på 10 terawattimer (TWh) i et normalår, og at Norge sannsynligvis vil ha et overskudd på 20 TWh etter 2030. Endringene kan komme raskere enn dette, om forbruksveksten blir lavere eller ny kraftproduksjon bli bygget ut raskere, sier kommunikasjonssjef i Statnett, Irene Meldal til NRK. 1 TWH tilsvarer strømforbruket til 62.500 husholdninger.

– Selv med en offensiv elektrifisering vil Norge ha et kraftoverskudd. Det er veldig fint med et kraftoverskudd hvis vi kan bruke det til å elektrifisere transport og industri. Det vil kutte klimagassutslipp, sier Steen.

Olje- og energiminister, Kjell-Børge Freiberg (Frp), sier til NRK at et kraftoverskudd vil ha betydning når nye vindkonsesjoner skal tildeles.

– Utviklingen i produksjon, forbruk av kraft, og et kraftoverskudd, påvirker vurderingen av de samfunnsmessige fordelene, sier Freiberg.

Les også

Regjeringen: Utenlandskabler ga 2,8 milliarder kroner mindre i nettleie

Les også

Otovo og Tibber inngår grønt samarbeid

Les også

Godt påskevær utpekt som årsak for høyere strømpriser

Her kan du lese mer om

  1. Strømpriser

Flere artikler

  1. Regjeringen: Utenlandskabler ga 2,8 milliarder kroner mindre i nettleie

  2. Fortsatt svært høy strømpris

  3. Strømprisene er på vei ned

  4. Annonsørinnhold

  5. Godt påskevær utpekt som årsak for høyere strømpriser

  6. Venter 1.000 kroner lavere strømregning