Ressursene på norsk sokkel

Equinor fant ikke mer olje ved Echino Sør-funnet

Illustrasjonsbilde

Reuters Staff / X01095
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Oljeselskapet Equinor hadde håpet å finne mer olje i og rundt Echino Sør-funnet ved Fram-feltet i Nordsjøen, men etter den første boringen er resultatet skuffende:

Oljedirektoratet melder nemlig mandag at avgrensningsbrønn 35/11–23 A i lisens PL090 er tørr.

Echino Sør-funnet ble annonsert den 6. november og man anslo at funnet var på mellom 6 og 16 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter, tilsvarende 38 til 100 millioner fat.

Avhengig av hvor i estimatet man ender så kan funnet ende som et mellomstort funn på norsk sokkel, men det er også et av de største funnene som er gjort på norsk sokkel i år.

I etterkant av funnet satte man i gang boringen av en avgrensningsbrønn for å få mer data og avklare hvor stort funnet kunne være.

Etter boringen av avgrensningsbrønnen er estimatet oppdatert til å ligge på 7 til 16 millioner standard kubikkmeter, altså en liten økning i bunn av estimatet, ifølge data fra direktoratet.

Echino Sør og den nye brønnen ligger rundt tre kilometer unna Fram-feltet i den nordlige delen av Nordsjøen, som er et satellittfelt til Troll-feltet.

Equinor og partnerne Vår Energi (tidligere ExxonMobil Norge), Idemitsu og Neptune Energy skal nå vurdere å bygge ut Echino Sør-funnet og utvinne ressursene via infrastrukturen i området.

Det var boreriggen Deepsea Atlantic som boret avgrensningsbrønnen. Den skal nå opp til Barentshavet for å bore produksjonsbrønner på Snøhvit-feltet til Equinor.

Tørr avgrensningsbrønn nær Fram-feltet

Kart over Echino Sør-funnet ved Fram og Troll

Equinor
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Ressursene på norsk sokkel
 2. Equinor
 3. Aksjelive
 4. Vår Energi
 5. Idemitsu
 6. Neptune Energy
 7. ExxonMobil Norge

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Boret tørt ved Echino Sør, men øker minsteanslaget

 2. Årets første funn er klart: Equinor fant olje og gass ved Troll

 3. Equinor jekker opp produksjonen på Fram

 4. Betalt innhold

  Denne modulen vil øke produksjonen fra Fram-feltet

 5. Equinor med «et av årets største» oljefunn ved Fram-feltet