Fagforening frykter for helikoptersikkerheten i Nordsjøen

Flere helikopterselskaper sliter økonomisk. Industri Energi er redd kostnadspress kan gjøre det mindre trygt å fly til og fra norske oljeinstallasjoner.

Industri Energi er redd kostnadspress i helikopterselskapene kan gjøre det mindre trygt å fly til og fra norske oljeinstallasjoner.
 • NTB
Publisert:

Det er spesielt selskapet Bristow som har problemer etter oljekrisen, skriver Sysla. Selskapet gått i minus fem av de seks siste årene. Tapet har vært 470 millioner kroner før skatt.

Også selskapet CHC Helikopter Service sliter, tross en framgang i forrige regnskapsår. Resultatet økte fra 6,6 til 77,4 millioner kroner, noe som ifølge selskapet skyldtes en ekstraordinær innbetaling.

Industri Energi er den største fagforeningen for dem som jobber i oljebransjen. Fagforeningen frykter at stadige krav til kostnadskutt over tid kan gå ut over flysikkerheten.

– Det legges stort press på de ansatte. Alle ønsker å gjøre en god jobb og være så effektive som mulig, sier forbundssekretær Henrik Fjeldsbø til Sysla.

Norgessjef Heidi W. Heimark i Bristow avviser sammenhengen mellom svak økonomi og sikkerhet.

– Vi har hele tiden opprettholdt de samme krav til trening og vedlikehold, sier Heimark. Hun påpeker at selskapet i forrige regnskapsår gjennomførte 30.000 flytimer uten alvorlige hendelser.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nordsjøen
 2. Bristow
 3. Fagforening

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Frykter at dårlig økonomi svekker helikoptersikkerhet

 2. Pengene flyr ut for helikopterselskapet

 3. Betalt innhold

  Bristow har tapt nesten en halv milliard de siste seks årene

 4. Aker BP forlenger kontrakt med helikopterselskap

 5. Betalt innhold

  Uken oppsummert: Helikoptersikkerhet, dobbeltflagging og rasende Fred. Olsen