Derfor mener Morgan Stanley og Goldman Sachs at du bør vurdere oljeaksjer nå

Den vanskelige jobben blir å treffe bunnen.

OLJE VERDEN RUNDT: Her fra et oljefelt i Argentina. Når gjør energisektoren comeback? Bare et spørsmål om tid, ifølge Morgan Stanley og Goldman Sachs.
Publisert: Publisert:

Fallet i oljeprisene har dratt prisene på aksjer i energisektoren med seg ned.

Ifølge Morgan Stanley og Goldman Sachs betyr det at investorer bør bruke romjulen til å vurdere om de nå bør satse på nettopp olje, skriver Marketwatch.

Problemet blir å treffe med timingen, for når kommer bunnen?

Ifølge Morgan Stanley er det få andre sektorer enn energi som har så god evne til å gjøre comeback - dette grunnet sektorens sykliske natur. Investeringsbanken mener bunnen kommer til å inntreffe i andre kvartal 2015, med et påfølgende rally i andre halvår neste år.

Følg markedet i Aksjelive

Morgan Stanley mener interesserte bør følge med på guidingen fremover, fordi «energiaksjer har en tendens til å nå bunnen omkring to måneder før estimatene for de samme aksjene gjør det».

– Vi forventer negative resultatvarsler for energisektoren i resultatsesongen i januar. Spørsmålet er timing. Hvis guidingene når bunnene i januar, og bår historiske timingantaklser holder, så betyr det at vår oppgardering av sektoren fra tidlig desember er rimelig. Men hvis guidingen ikke når bunnen før resultatsesongen i april (noe som skulle tilsi at aksjene når bunnen i februar) så er oppgraderingen prematur, skriver Morgan Stanley.

Goldman Sachs peker på den såkalte Sharpe-raten i sin vurdering av når det beste øyeblikket er for å gjøre comeback i energi.

Sharpe-raten beskriver hvor stor fortjeneste en investor kan forvente på en akjse gitt volatiliteten i verdipapiret. En rate på 1 eller høyere betyr en god investering, med 2 og 3 betyr henholdsvis veldig god og eksellent.

Goldman vurderer nå energisektoren til 1,1 - noe som er det høyeste sammenlignet med de ni andre sektorene de deler selskapene på S&P 500-indeksen inn i.

Torsdag steg oljeprisene kraftig og dro blant annet Statoil-aksjen og de fleste andre oljerelaterte aksjer med seg. Bakteppet for oppgangen var blant annet at oljelagrene i USA krympet onsdag, kommentarene fra Fed-sjef Janet Yellen onsdag kveld og Saudi-Arabias Opec-topps kommentarere om at oljefallet er midlertidig.

Les også:

Derfor kan verdens største økonomi tjene fett på at oljeprisen stuper– Oljeprisfallet kan gi sterkere vekst i USA

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om