Derfor mener Morgan Stanley og Goldman Sachs at du bør vurdere oljeaksjer nå

Den vanskelige jobben blir å treffe bunnen.

OLJE VERDEN RUNDT: Her fra et oljefelt i Argentina. Når gjør energisektoren comeback? Bare et spørsmål om tid, ifølge Morgan Stanley og Goldman Sachs.
  • E24
Publisert: Publisert:

Fallet i oljeprisene har dratt prisene på aksjer i energisektoren med seg ned.

Ifølge Morgan Stanley og Goldman Sachs betyr det at investorer bør bruke romjulen til å vurdere om de nå bør satse på nettopp olje, skriver Marketwatch.

Problemet blir å treffe med timingen, for når kommer bunnen?

Ifølge Morgan Stanley er det få andre sektorer enn energi som har så god evne til å gjøre comeback - dette grunnet sektorens sykliske natur. Investeringsbanken mener bunnen kommer til å inntreffe i andre kvartal 2015, med et påfølgende rally i andre halvår neste år.

Følg markedet i Aksjelive

Morgan Stanley mener interesserte bør følge med på guidingen fremover, fordi «energiaksjer har en tendens til å nå bunnen omkring to måneder før estimatene for de samme aksjene gjør det».

– Vi forventer negative resultatvarsler for energisektoren i resultatsesongen i januar. Spørsmålet er timing. Hvis guidingene når bunnene i januar, og bår historiske timingantaklser holder, så betyr det at vår oppgardering av sektoren fra tidlig desember er rimelig. Men hvis guidingen ikke når bunnen før resultatsesongen i april (noe som skulle tilsi at aksjene når bunnen i februar) så er oppgraderingen prematur, skriver Morgan Stanley.

Goldman Sachs peker på den såkalte Sharpe-raten i sin vurdering av når det beste øyeblikket er for å gjøre comeback i energi.

Sharpe-raten beskriver hvor stor fortjeneste en investor kan forvente på en akjse gitt volatiliteten i verdipapiret. En rate på 1 eller høyere betyr en god investering, med 2 og 3 betyr henholdsvis veldig god og eksellent.

Goldman vurderer nå energisektoren til 1,1 - noe som er det høyeste sammenlignet med de ni andre sektorene de deler selskapene på S&P 500-indeksen inn i.

Torsdag steg oljeprisene kraftig og dro blant annet Statoil-aksjen og de fleste andre oljerelaterte aksjer med seg. Bakteppet for oppgangen var blant annet at oljelagrene i USA krympet onsdag, kommentarene fra Fed-sjef Janet Yellen onsdag kveld og Saudi-Arabias Opec-topps kommentarere om at oljefallet er midlertidig.

Les også:

Derfor kan verdens største økonomi tjene fett på at oljeprisen stuper– Oljeprisfallet kan gi sterkere vekst i USA

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Equinor

Flere artikler

  1. Derfor overrasket alle de amerikanske storbankene

  2. Citigroup setter av 16 mrd. til mulige lånetap knyttet til Russland

  3. Tallslipp fra bankgigantene på Wall Street: Spår overskudd på 183 mrd.

  4. Resultatsesongen i USA står for døren: Analytikerne venter svake resultater

  5. USAs børskjemper innfrir