Oljeserviceselskap kutter 150 stillinger

Oljeserviceselskapet Oceaneering ser seg nok en gang nødt til å nedbemanne. Dette kommer som det tredje store kuttet i norsk oljenæring denne uken.

MÅ KUTTE: Oceaneering kutter stillinger i Norge. Bildet er hentet fra selskapets internasjonale pressesider, og viser sveising på en ramme for miniubåter (ROV).

Oceaneering
  • Victoria Armstrong
  • Anders Park Framstad
Publisert:,

Ingeniørselskapet Oceaneering skal foreta nye bemanningsreduksjoner, melder Stavanger Aftenblad.

Dette medfører at ytterligere 150 stillinger i Norge forsvinner.

Administrerende direktør i Oceaneering, Erik Sæstad, bekrefter overfor E24 at 150 ansatte mister jobben i selskapet som følge av redusert aktivitetsnivå i bransjen.

– Vi har oppdrag på rigger som kommer av kontrakt på ettersommeren og generell ordrenedgang, og da må vi justere bemanningsnivået etter aktivitetsnivået.

Ifølge Sæstad vil nedbemanningsprosessen starte umiddelbart, og at de ansatte som blir berørt av kuttene har tre måneders oppsigelsestid. Det betyr at de 150 stillingene forsvinner fra og med august.

Sæstad sier ledelsen vil samarbeide tett med tillitsvalgte og fagforeninger, og at det i denne nedbemanningsrunden ikke vil være aktuelt å tilby de ansatte sluttpakker.

– De ansatte har forståelse for at dette er en vanskelig tid for oljebransjen generelt. Jeg vil berømme dem for måten de har taklet dette på, både de som er igjen og spesielt de som har mistet jobben.

Selskapet har tidligere gjennomført flere kuttrunder i kjølvannet av at det betydelige oljeprisfallet inntraff fra sommeren 2014. Rundt 500 ansatte har forsvunnet, hvilket innebærer at bemanningen i Norge er redusert fra omtrent 1.750 til 1.100 personer.

Har kuttet tidligere

Ingeniørselskapet Oceaneering skal foreta nye bemanningsreduksjoner. Dette medfører at ytterligere 150 stillinger i Norge forsvinner, ifølge Stavanger Aftenblad.

Selskapet har tidligere gjennomført flere kuttrunder i kjølvannet av at det betydelige oljeprisfallet inntraff fra sommeren 2014.

Rundt 500 ansatte har forsvunnet, hvilket innebærer at bemanningen i Norge er redusert fra omtrent 1.750 til 1.100 personer.

Oceaneering har virksomhet i 25 land og omtrent 14.000 ansatte. Selskapet er heleid av Oceaneering International Inc. I Norge ligger hovedkontoret i Stavanger.

1.350 borte på en uke

Dagens kutt føyer seg i rekken denne uke. I går meldte FMC Technologies at de kutter 700 stillinger. De har aktivitet flere steder i landet.

Mandag kuttet Aibel 500 stillinger, deriblant halvparten av de ansatte i Stavanger. National Oilwell Varco annonserte også at de skal bemanne videre ned, etter massekuttrunder på henholdsvis 1.500 og 900 stillinger tidligere – men uten å spesifisere antall på dette tidspunkt.

Med andre ord har cirka 1.350 oljejobber forsvunnet bare så langt denne uken, og da telles ikke National Oilwell Varco med.

E24 meldte i går at DNB Markets siste opptellinger tilsier at over 34.500 oljejobber i Norge har forsvunnet siden oljeprisene startet å stupe etter å ha vært oppe i 115 dollar fatet sommeren 2014. Dagens oljepris ligger rundt 38 dollar fatet.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. 40 mister jobben i Odfjell

  2. – Problemet er at ingenting har skjedd

  3. Betalt innhold

    Oceaneering kutter 150 stillinger

  4. Annonsørinnhold

  5. 170 må gå hos National Oilwell Varco

  6. National Oilwell Varco varsler nye jobbkutt i Norge