Grønn teknologi

Havvindserviceselskapet Edda Wind vil på børs

Edda Wind bestiller nye serviceskip for havvindbransjen og planlegger notering på Euronext Growth, med Wilhelmsen og Østensjø på eiersiden.

Slik ser designet på det nye servicefartøyet ut.
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Wilh. Wilhelmsen ASA gikk i fjor inn i Østensjø Rederis havvindserviceselskap Edda Wind AS. Selskapet eies nå 50 prosent av Johannes Østensjø dy AS og 50 prosentav Wilh. Wilhelmsen ASA.

Nå skriver Edda Wind at selskapet vil notere seg på Euronext Growth, og at det samtidig bestiller to nye serviceskip for bygging og drift av havvindturbiner (CSOV). Selskapet har fire slike skip under bygging fra før.

«Som følge av selskapets vekst er det besluttet å starte en prosess med å notere Edda Wind på Euronext Growth», skriver Edda Wind.

Totalt vil selskapet ha en flåte på åtte fartøy, og fire av dem har allerede langsiktige kontrakter med selskaper som Ørsted, Vestas og Ocean Breeze.

– Forventes enorm vekst

Edda Wind har de siste seks årene tilbudt serviceskip til havvindmarkedet globalt. Teknikere bor og sover i perioder på slike fartøy, både under byggingen av anlegget og i driftsperioden.

– Bestillingen av ytterligere to spesialbygde CSOVer vil styrke Edda Winds ledende posisjon innen havvind. Det forventes enorm vekst i offshore vindmarkedet de neste tiårene, og Edda Wind har til hensikt å være en verdensledende leverandør i dette segmentet, sier administrende direktør Kenneth
Walland i Edda Wind i en melding.

De nye fartøyene skal bygges på Astilleros Gondan i Spania og leveres i 2023 og 2024. To andre servicefartøy skal bygges ved Astilleros Balenciaga i Spania.

– I løpet av det neste tiåret vil verdens behov for fornybar energi, herunder havvind, se eksponentiell vekst. Med våre ambisjoner vil denne reisen kreve betydelige investeringer for å utnytte markedsmulighetene vi ser foran oss, sier styreleder sier Håvard Framnes i Edda Wind.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Grønn teknologi
 2. Aksjelive
 3. Havvind
 4. Vindkraft
 5. Wilh. Wilhelmsen
 6. Østensjø Rederi

Flere artikler

 1. Fredriksen med grønt rederi på børs – prises til drøye milliarden

 2. Aker Solutions sikter mot havvind-jobb

 3. Statkraft og Røkke samarbeider om havvind

 4. Aker Solutions i havvind-samarbeid

 5. Equinor velger Vestas-turbiner til USA-vindkraft