Uvær i Nordsjøen rammer helikoptertrafikken

Vinterværet fortsetter med sterk vind og snø. Det skaper mer trøbbel for helikoptertrafikken til Nordsjøen. Onsdag morgen er noe av trafikken innstilt inntil videre.

Dårlig vær fører til at helikopteravganger utsettes.

Jon Ingemundsen
 • Kjell-Ivar Gilje Grøndal (Stavanger Aftenblad)
Publisert: Publisert:

På nettsiden heliport.no, som viser alle avgangene til oljeinstallasjonene, har Equinor lagt ut en melding hvor det står:

«På grunn av værforhold er noe av trafikken utsatt inntil videre. Passasjerer bes følge med på heliport.no og sjekke inn i henhold til ny avgangstid».

En rekke avganger til og fra oljeinstallasjoner er utsatt på grunn av dårlig vær onsdag. Flere flyginger til og fra flytende innretninger er kansellert eller forsinket.

Equinor har innstilt mange av sine avganger og ber oljearbeidere følge med på informasjon som oppdateres på heliport.no.

Ifølge værtjenesten yr.no blåste det på Statfjord-feltet onsdag morgen stiv kuling med vindkast på rundt 20 meter i sekundet. På Johan Sverdrup-feltet var det tilsvarende vind.

Og det vinden ser ikke ut til å avta med det første. Torsdag er det meldt liten storm i Nordsjøen med vindkast på opp mot 26 meter i sekundet. Og natt til fredag er det meldt full storm med vindkast på opp mot hele 36 meter i sekundet.

Søndag gjorde ConocoPhillips sine forholdsregler og nedbemannet riggen «Rowan Norway» og flyttet oljearbeidere over til faste Ekofisk-installasjoner på grunn av den sterke vinden.

Bølgehøyden er ventet å være på fem-seks meter på en rekke av oljeinstallasjonene i Nordsjøen onsdag, ifølge bølgetjenesten barentswatch.no

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Vær
 2. Nordsjøen
 3. Equinor
 4. ConocoPhillips
 5. Johan Sverdrup
 6. Johan Sverdrup-feltet
 7. Snø

Flere artikler

 1. Uvær i Nordsjøen: Helikopteravganger utsettes

 2. Britisk oljesmell for Equinor

 3. Bratt tek-fall på helrød Wall Street

 4. På lørdag er Sverdrup-feltet til 83 mrd. nedbetalt – 16 måneder etter oppstart

 5. Equinor traff på Blasto: Årets hittil største oljefunn på norsk sokkel