DNB: - Selg Statoil

Meglerhus tar ned anbefalingen før oljekjempens kapitalmarkedsdag. 

JEKKES NED: Her er Statoils konsernsjef Helge Lund og informasjonsdirektør Jannik Lindbæk. DNB har tatt ned kursmål og anbefaling i Statoil-aksjen før selskapets kapitalmarkedsdag fredag.
  • Even Landre
Publisert: Publisert:

Førstkommende fredag avholder Statoil kapitalmarkedsdag i forbindelse med fremleggelsen av kvartalstall for fjorårets fjerde kvartal.

Nå tar analytikerne i DNB ned anbefalingen av aksjen.

Meglerhusets mener at Statoil-aksjen gjennom store deler av 2013 var verdsatt med en rabatt i forhold til tilsvarende selskap, men at denne rabatten nå er tilnærmet eliminert etter kursoppgang siste halvår.

- På våre estimater har verdsettelsen med utgangspunkt i 12-måneders forward P/E steget fra 8.0x til 9.9x de siste fem månedene, hvilket innebærer at aksjen nå handles på det høyeste nivået for dette nøkkeltallet på fire år, skriver analytikerne i en rapport.

DNB venter i tillegg at selskapet i forbindelse med kapitalmarkedsdagen vil nedjustere produksjonsguidingen fra 2-3 prosent årlig vekst i perioden 2013-2016.
- I våre estimater ligger vi inne med en tilsvarende vekst på 0,6 prosent. Vi tar anbefalingen på Statoil ned fra Kjøp til Selg og kursmålet ned fra 155 til 145 kroner per aksje.

Les også:

Analytikere mener Statoil bør delesDette ventes i denne ukens resultatskredExxon Mobils overskudd fallerStatoil bytter eierandeler i kanadisk oljesandNytt milliardkutt i StatoilRapport: – Usikkert om Mongstad blir drevet videre etter 2017- Elektrifisering offshore har ingenting for seg

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Equinor

Flere artikler

  1. Analytikerne strides om Statoil:Citi tror selskapet kan levere

  2. Credit Suisse kutter Det norske

  3. Helomvending for Statoil

  4. Venter mandagsbyks på Oslo Børs

  5. Mener Aker Solutions-ledelsen er for positive