Statoil vil fortsette arbeidet med CO2-rensing

Konserndirektør Eldar Sætre i Statoil sier de tar regjeringens beslutning til etterretning, men at de vil fortsette arbeid med teknologiutvikling innen CO2 fangst og lagring.

STANSES: Regjeringen skrinlegger arbeidet med å bygge det omstridte renseanlegget på Mongstad, men Statoil gir seg ikke.

MARIT HOMMEDAL
  • NTB
Publisert:

Sætre sier Mongstad-arbeidet har gitt Statoil viktig læring og ny kunnskap om fangstteknologi og utvikling av en verktøykasse som kan brukes til måling og analyse av utslipp.

– CO2-lagringen på Sleipner var verdens første storskala lagring av CO2. I tillegg har vi vært involvert i fullskala fangst og lagring på In Salah i Algerie og på Snøhvit-feltet her i Norge. I tillegg til aktivitetene på Mongstad er Statoil også involvert i andre omfattende forskningsprosjekter knyttet til utvikling av CO2-fangstteknologi, samt lagring av CO2, sier Sætre.

Fredag ble det kjent at den rødgrønne regjeringen skrinlegger planene om et fullskala renseanlegg for CO2 på Mongstad. Arbeidet stopper ved nyttår.

Dermed er det kroken på døren for prosjektet som avtroppende statsminister Jens Stoltenberg kalte Norges «månelanding» i nyttårstalen sin i 2007.

I stedet foreligger det planer om å starte et renseanlegg som skal settes i gang innen 2020.

- Teknologisenteret på Mongstad er et av verdens fremst og mest vellykkede prosjekter i sin klasse. Det har gjort verdifulle kunnskaper, men det er ikke lenger riktig å fortsette fullskalasatsingen på Mongstad, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell, ifølge NRK.

Les også: Høyre vil ha fullskala-renseanlegg innen 2020

Les også: Kilder: Regjeringen skrinlegger Mongstad-planer

Les også: Mongstad-satsing fikk slakt - feiret seg selv

Her kan du lese mer om

  1. Equinor
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Regjeringen skrinleggerMongstad-planer

  2. Høyre vil ha fullskala-renseanlegg innen 2020

  3. Krangel med SV utsatte Mongstad-stopp

  4. Annonsørinnhold

  5. Åpner for å flytte regjeringens«månelanding» ut av landet

  6. Zero vil ha konkurranse om ny månelanding nå