Underskuddene vokser i Fred Olsen Energy

Riggselskapet Fred Olsen Energy står midt oppe i gjeldsforhandlinger med kreditorene, og selskapets kontantbeholdning krymper for kvartal for kvartal.

Bolette Dolphin Fred. Olsen Energy

Foto: Fred. Olsen Energy
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Fred Olsen Energy slapp onsdag resultatene for andre kvartal. De viser et fall i omsetningen fra 69,5 til 17,2 millioner dollar, og et brutto driftsresultat som gikk fra 31,8 til et underskudd på 51,4 millioner dollar, mot samme periode i fjor.

Etter skatt økte underskuddet fra 42,6 til 207,2 millioner dollar. Riggselskapet tar også en nedskrivning på flåten på 97 millioner dollar, tilsvarende 781 millioner kroner.

Hvis ikke riggselskapet snart får nye kontrakter som sikrer inntekter, er det bare et spørsmål om når kassen er tom.

I første kvartal hadde selskapet en negativ kontantstrøm på hele 184,6 millioner dollar, slik at kontantbeholdningen ble nesten halvert til 253,5 millioner dollar på tre måneder. I andre kvartal klarte selskapet å bremse nettouttaket til 57,6 millioner, slik at kontantbeholdningen endte på 192,6 millioner dollar.

Med et kontanttap bare i driften på 26,7 millioner dollar i andre kvartal, og gjeldsforfall på 190 millioner dollar frem til utgangen av mars neste år, holder ikke kontantbeholdningen veldig lenge uten at det tas store grep.

Les på E24+

Børskommentar: Aksjonærene er kasteballer i boksekampen i Fred Olsen Energy

Har sluttet å betjene gjelden

Riggselskapet står derfor også midt oppe i forhandlinger med kreditorene sine om en restruktureringsløsning. Frem til 30. juni hadde selskapet en midlertidig avtale om stans i avdragsbetalinger med kreditorene, og etter at partene ikke ble enige om en videreføring av denne sluttet selskapet den 3. juli å betjene gjelden sin.

Da skyldte selskapet 95,5 millioner dollar i avdrag, pluss renter. Leverandører og ansatte skal fortsatt få løpende betalt det de har krav på, lover selskapet.

Selskapet kommer ikke med noen nyheter i rapporten om fremdriften i forhandlingene, og skriver fortsatt at en «langsiktig løsning vil kreve ny egenkapital og endringer i selskapets bank- og obligasjonslån, inkludert nedskrivning av gjeld».

En av de store utfordringene til Fred Olsen Energy under oljebremsen har vært at det meste av flåten har endt i opplag.

Av flåten på tre boreenheter og fire rigger er det bare dypvannsenheten Blackford Dolphin som er i arbeid. Den er på en kontrakt for BP på britisk sokkel fra mai til oktober, med opsjon for forlengelse til desember med en dagrate på 98.000 pund.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Dolphin Drilling (tidl. Fred. Olsen Energy)

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Milliardunderskudd i riggselskapet Fred. Olsen

 2. Fred. Olsen Energy varsler ny redningsplan

 3. Fred. Olsens Bonheur vil ikke bidra med mer penger i Dolphin Drilling

 4. Dolphin Drilling slår seg selv konkurs

 5. Betalt innhold

  Fred. Olsen slutter å betale gjeld