Grethe Moen går av som Petoro-sjef


Administrerende direktør Grethe Moen går av som toppsjef i Petoro.

Grethe Moen
 • Elisabeth Seglem (Stavanger Aftenblad)
 • Ellen Kongsnes
Publisert:

Moen har sittet i stillingen i snart 8 år. Rekrutteringsprosessen for å finne hennes etterfølger settes i gang umiddelbart, og Moen vil sitte i stillingen til ny direktør er på plass senest ultimo februar.

Petoro AS er et statlig aksjeselskap som ivaretar statens eierandeler i en rekke olje- og gassfelt, rørledninger og landanlegg tilknyttet norsk kontinentalsokkel (SDØE). Disse eierandelene omfatter en tredel av Norges olje- og gassreserver og tilhørende anlegg.

– Dialog om avgangen

- Styreleder og jeg har gjennom noe tid hatt en dialog om hvor lenge jeg skal sitte i stillingen som administrerende direktør, og vi har nå blitt enige om at jeg skal gå av. Dette er et godt tidspunkt for å gi mulighet til andre som kan lede Petoro videre. Jeg har vært øverste leder i Petoro i snart åtte år, i vår ble jeg 60 og nå vil jeg bruke min kompetanse i andre roller. Det har vært spennende og givende, men også utfordrende år. Petoro er et unikt selskap med viktige samfunnsoppgaver og med dyktige og dedikerte kollegaer, sier Moen i en melding.

Styreleder Gunn Wærsted takker i en pressemelding Moen for jobben hun har gjort:

– På vegne av styret vil jeg takke Grethe for innsatsen gjennom 10 år, hvorav snart åtte som administrerende direktør. Selskapet har levert gode resultater i hele hennes periode som har vært preget av store utfordringer og betydelige omstillinger. Hun har vært en pådriver for en kontinuerlig utvikling av industrien, ikke minst har hun vært opptatt av de mulighetene ny teknologi og digitalisering gir. Under hennes ledelse har organisasjonen fått gjennomslag i mange viktige saker og hatt en tydelig profil i bransjen, sier Wærsted.

Omorganisering og lavere overføringer

– Grethe har det siste året ledet selskapet gjennom en omorganisering slik at Petoro nå står godt rustet til å møte de fremtidige utfordringene bransjen har foran seg. Styret og Grethe har i felleskap kommet til enighet om at dette er et godt tidspunkt for at nye krefter leder selskapet videre, sier Wærsted videre.

Sju milliarder kroner ble overført til staten i andre kvartal i år fra Petoro. Siden opprettelsen i 2001 har summen aldri vært lavere.

Olje- og energiminister Tina Bru sier i en pressemelding:

– Selv om Grethe fortsetter som toppsjef noe tid framover, vil jeg takke henne for den store innsatsen hun har lagt ned i Petoro. Hun har ledet selskapet i en periode med store utfordringer for industrien og med betydelige krav til omstilling. Grethe har et bredt engasjement for å utvikle både Petoro og industrien.

Les også

Aldri har staten fått så lite penger fra eget oljeselskap

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Petoro
 2. Oljebransjen
 3. Oljepenger
 4. Olje og gass

Flere artikler

 1. Styreleder sa ja til Petoro-sjefens Hitecvision-oppdrag

 2. Kristin Kragseth slutter i Vår Energi – blir toppsjef i Petoro

 3. Aldri har staten fått så lite penger fra eget oljeselskap

 4. Eldar Sætre går av som toppsjef i Equinor

 5. Petoro har aldri overført mindre til statskassen enn i fjor