Olje- og gassfunn

Neptune Energy har gjort «betydelig oljefunn» ved Dugong-brønnen

Neptunes estimat for totalt ressurspotensial ved lisensen øker nå til 153 millioner fat oljeekvivalenter.

FUNN: Dugong-brønnen ble boret av Deepsea Yantai, som drives av Odfjell Drilling.

Odfjell Drilling
 • Martin Hagh Høgseth
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:,

Oljeselskapet Neptune Energy og deres partnere har gjort funn ved Dugong-feltet på norsk sokkel. Det kommer frem i en melding.

Oljefunnet er beregnet å være på 6,3–19,0 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter, noe som tilsvarer 40–120 millioner fat.

Ifølge Neptune Energy er dette det største oljefunnet i Norge hittil i år.

– Det er et viktig funn for oss, sier Neptune Energys norgessjef Odin Estensen til E24.

– Vi har bekreftet en letemodell og har påvist betydelige volumer i et nytt område for oss. Det gir oss en mulighet til å etablere et nytt kjerneområde på norsk sokkel for Neptune, sier han videre.

Funnet har også redusert usikkerheten i nærliggende prospekt i lisensen som er beregnet til 5,2 millioner standard kubikkmeter, tilsvarende 33 millioner fat oljeekvivalenter.

Dermed er det totale ressurspotensialet på lisens PL882 ventet å være 153 millioner fat oljeekvivalenter. Lisensen ble tildelt i 2017.

Les også

Neptune Energy dropper planlagt milliardoppkjøp

Vil sette «full fart»

Estensen sier at selskapet vil sette «full fart» for å få avgrenset funnet, altså få klarhet i nøyaktig hvor stort funnet er.

– Det ligger i et veldig godt område. Det er kort vei til nærliggende infrastruktur. Så får vi se hvor stort det egentlig er, fordi det gir kanskje mulighet til en selvstendig utbygging.

– Vi kommer til å bore en ny avgrensnsingbrønn så raskt som mulig, sier han.

I juni ble det enighet i Stortinget om en skattepakke for oljenæringen, som både frigjør betydelig likviditet og sikrer bedre lønnsomhet.

– Vi har gjort et funn nå som vi tror det er mulig å avgrense relativt raskt, og da innenfor det skatteregimet som nå er blitt introdusert gir det oss en mulighet til å dra nytte av det, sier Estensen.

Dugong-lisensen ligger 158 kilometer vest for Florø. Det består av to reservoarer som ligger på mellom 3.250–3.500 meter under havet.

– Funnet gir ny og verdifull forståelse av undergrunnen i denne delen av Tampen-området. Jeg er svært fornøyd med å se at letemodellen, utviklet sammen med våre partnere, har vist seg å være vellykket. Nå fortsetter arbeidet med å analysere funnet, og vurdere mulige utbyggingsløsninger, sier Neptune Energys letedirektør i Norge, Steinar Meland, i en pressemelding.

Neptune Energy er operatør ved brønnen, og eier 40 prosent. Concedo, Petrolia Noco og Idemitsu Petroleum Norge eier 20 prosent hver.

Her kan du lese mer om

 1. Olje- og gassfunn
 2. Aksjelive
 3. Petrolia
 4. Neptune Energy
 5. Oljefunn
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Tyrkisk gassfunn kan dempe fremtidig importbehov

 2. Aker gir ikke opp i Ghana: Vil finne løsning for Pecan-feltet

 3. Okea kjøper gassfunnet Aurora av Equinor

 4. Annonsørinnhold

 5. Tallsmell for DNO i andre kvartal

 6. Krisen er ikke over. Aker BP står foran svenneprøven