Det grønne skiftet

Equinor jakter flere fornybar-ansatte

Det blir stadig mer å gjøre på Equinors avdeling for fornybar energi. Selskapet trenger flere ingeniører, teknikere og forretningsutviklere.

Rundt 2.000 personer jobber med fornybarprosjekter i Equinor. Nå skal det bli enda flere. Her fra Equinors vindmølleanlegg Hywind Buchan utenfor Skottland. Foto: Øyvind Gravås / Equinor / NTB scanpix.

 • NTB-Marius Helge Larsen
Publisert:

Nå ruller selskapet ut en kampanje for å tiltrekke seg flere folk, men det er ikke hvem som helst de vil ha.

– Hovedmålet er å finne diamanter som vil jobbe med fornybar energi og som vil hjelpe oss med å vokse framover. Vi er på jakt etter kompetanse innen nye energiløsninger som kan utfylle den kompetansen vi allerede har i selskapet. Finner vi ikke riktige kandidater, ansetter vi dem ikke, sier HR-leder innen nye energiløsninger, Dana Bernstein, til NTB.

Storkontrakter

I forrige uke fikk Equinor oppdraget med å bygge verdens største havvindpark, Dogger Bank, som skal forsyne 4,5 millioner husstander i Storbritannia med strøm. Tidligere i sommer kapret selskapet en storkontrakt for å utvikle vindparken Empire Wind utenfor New York.

– Rekrutteringen var besluttet allerede før vi kjente utfallet på Empire Wind og Dogger Bank. Vi forventer en betydelig vekst innen fornybar energi fremover, særlig innen havvind. I dag er flesteparten som jobber med fornybar energi i Norge. Mange av de nye stillingene vil være i Norge, men også internasjonalt, i Storbritannia, Polen og USA, som er Equinors hovedmarkeder for havvind, sier Bernstein.

Selskapet trenger blant annet flere ingeniører innenfor energilagring, offshorestruktur, drift og vedlikehold, forretningsutvikling og prosjektutvikling, men også teknikere på vindinstallasjonene offshore.

Stadig flere

Blant de 20.000 ansatte i Norges største selskap, er avdelingen for «Nye energiløsninger» fortsatt å regne som en dråpe i havet. Totalt har den 260 ansatte, men dette skal nå økes med 20–25 personer i løpet av året.

– Dette er innenfor forretningsområdet for nye energiløsninger, men på de forskjellige prosjektene jobber det langt flere folk og vi benytter kompetanse fra hele bredden i organisasjonen. Internt er det rundt 2.000 ansatte som bidrar direkte i fornybarporteføljen vår. Det er et godt eksempel på hvordan olje- og gasskompetansen er overførbar til fornybarprosjekter, sier Bernstein.

Les også:

Les også

Equinor løfter blikket mot verdensrommet: – Viktig å gå litt ut av komfortsonen

Les på E24+

(+) Ny Harvard-studie: Pionerer i utpekt vinnernæring

Les også

Equinor vil kjøpe tilbake aksjer for 45 milliarder kroner

Her kan du lese mer om

 1. Det grønne skiftet
 2. Equinor
 3. Fornybar energi
 4. Vindkraft
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Equinor foran skjema om fornybar energi

 2. Betalt innhold

  Equinor foran skjema om fornybar energi

 3. Equinor har fått verdens største havvindkontrakt

 4. Annonsørinnhold

 5. Havvind-milliarder til norske leverandører: – Viktig at de er med på lasset

 6. Betalt innhold

  – Ikke nok fornybar i Equinor? Vi skal jo øke med 30 ganger