Strømprisene

Strømprisen stiger i vest og sør

Søndag stiger strømprisen i vest og sør fra årets laveste nivå. Samtidig faller den ytterligere i Midt- og Nord-Norge.

  • Ada Lea
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Det viser ferske tall fra strømbørsen Nord Pool. Prisene fastsettes dagen i forveien.

I landets tre sørligste prisområder blir døgnprisen søndag på 1,21 kroner kilowattimen.

Lørdag var døgnprisen på 1,08 kroner kilowattimen i områdene rundt Oslo, Kristiansand og Bergen, som var årets billigste strøm så langt for disse områdene.

Med nettleie og avgifter ender strømprisen i disse områdene opp på rundt 1,98 kroner kilowattimen søndag. Da er ikke påslag fra strømselskapet regnet med.

I Midt-Norge og Nord-Norge er strømmen fortsatt langt billigere. På søndag synker den ytterligere, og koster 12,6 øre kilowattimen.

Langt over normalen

I januar i fjor var strømprisen i snitt på 50 øre kilowattimen, og på det tidspunktet ville dagens strømpriser ha blitt ansett som skyhøye.

Dette ser litt annerledes ut etter vinterens strømsjokk, med en snittpris som var oppe i 1,77 kroner kilowattimen i desember i det sørlige Norge, og toppet seg på 3,95 kroner kilowattimen på den dyreste dagen.

Les også

Årets billigste strøm lørdag

Kaldere vær over helgen

Kraftanalytiker Olav Johan Botnen i Volue Insight har pekt på en risiko for strømprisene etter helgen.

– Norden får det ganske mye kaldere fra mandag av. I stedet for to grader over normalen får man to grader under normalen. Og så blir det litt svakere vind i Norden enn normalt, men fortsatt er det mildt og mer vind enn normalt på kontinentet. Så da blir det et mindre gap mellom Norden og kontinentets strømpriser, sa Botnen til E24 fredag.

Han venter at prisene vil ligge rundt 1,30 kroner kilowattimen i sørlige Norge i de neste ukene, med mindre temperaturen svinger mye eller det skjer andre endringer som forandrer utsiktene mye. Det er fortsatt relativt lite vann i magasinene i deler av Sør-Norge.

– Ressurssituasjonen i sørnorske vannmagasiner er som den er. Dermed blir det neppe store endringer i prisen i sør fremover.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Strømprisene
  2. Strøm
  3. Strømpriser

Flere artikler

  1. Årets billigste strøm lørdag

  2. Strømprisen faller onsdag: Vil koste 1,3 kroner kilowattimen i sør

  3. Strømprisen i Sør-Norge stiger til sitt nest høyeste tirsdag

  4. Årets billigste strøm torsdag

  5. Årets dyreste strøm i Sør-Norge igjen