Bloomberg: Saudi Aramco vil kjøpe Equinor-eiendeler

Saudi Aramco skal være interessert i å kjøpe seg inn i norske Equinors skifergass-virksomhet i Marcellus-området, skriver Bloomberg.

STORE GASSRESSURSER: Dette bildet er fra Equinors virksomhet i Marcellus-området i Ohio, hvor selskapet utvinner gass. Ifølge Bloomberg skal oljekjempen Saudi Aramco være interessert i å kjøpe seg inn i denne virksomheten, enten gjennom et fellesforetak eller gjennom direkte kjøp av eiendeler. Equinor vil ikke kommentere spekulasjoner.

Foto: Ole Jørgen Bratland, Equinor
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Nyhetsbyrået viser til kilder med kunnskap om saken.

Investeringen kan enten bli gjort i form av et fellesforetak med Equinor, eller gjennom et rent kjøp av en eiendel, ifølge byråets kilder.

Dersom det skjer, vil det i så fall bli den saudiske oljegigantens første investering i gassproduksjon utenfor Midtøsten, ifølge Bloomberg.

Et slikt grep ville bidra til å spre risiko for selskapet, som har sin aktivitet konsentrert i Midtøsten men har lite aktivitet i resten av verden.

Selskapet har de siste årene lagt om strategien og kjøpt seg ytterligere opp innen petrokjemisk produksjon og raffinerier, og har planer om å øke andelen gass i virksomheten.

Equinor opplyser til E24 at selskapet ikke vil kommentere på rykter og spekulasjoner.

Ingen avgjørelse tatt

Ifølge nyhetsbyrået kan Saudi Aramco også investere i andre selskaper, og ingen beslutning er tatt når det gjelder en eventuell investering sammen med Equinor.

Det norske selskapet ville kunne få mer ammunisjon til å utvide sin virksomhet gjennom et partnerskap med det saudiske selskapet, skriver Bloomberg. Byrået har tidligere meldt at Equinor ønsker å selge eiendeler i Eagle Ford-området i USA.

Det norske energiselskapet omtaler Marcellus som det nest største gassområdet i verden.

Equinor gikk først inn i Marcellus-området i 2008, og har siden kjøpt seg ytterligere opp.

Jakter på USA-gass

Reuters skrev tidligere i år at Aramco var på jakt etter gassressurser i USA, og at selskapet var villig til å bruke milliarder av dollar på dette. Selskapet eier allerede USAs største raffineri, Motiva i Houston.

– Vi har appetitt på ytterligere investeringer i USA. Aramcos internasjonale gassteam har fått en åpen plattform til å se på gass-oppkjøp langs hele verdikjeden. De har fått betydelig finansiell ammunisjon – milliarder av dollar, sa Aramcos toppsjef Amin Nasser til Reuters tidligere i år.

Det saudiske oljeselskapet skal også tidligere ha vært på jakt etter eiendeler i USA, hvor produksjonen innen olje og gass fra skiferfelt har økt kraftig de siste årene.

Her kan du lese mer om

 1. Olje og gass
 2. Equinor
 3. Saudi-Arabia
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Flere av Equinors skiferfelt kan være i spill

 2. Bloomberg: Saudi-Arabias statsfond står bak milliardkjøp i Equinor

 3. Betalt innhold

  Økonomiske problemer for amerikansk Equinor-partner

 4. Annonsørinnhold

 5. Saudi-Arabias valutareserver faller bratt etter aksje-shopping

 6. Betalt innhold

  Equinor starter utbygging: – Vil øke produksjonen i Russland betydelig