E24-podden møter oljegründer på kundejakt på ONS: – Mange sier de gjerne vil være kunde nummer to

Oljegründer Vicki Knott dro til ONS for å finne kunder som vil teste ut løsningen hun og medgründerne har utviklet. Selskapet hennes Crux OCM var et av ti selskaper som slapp gjennom nåløyet i Techstars-konkurransen denne høsten.

Vicki Knott, en av grunnleggerne i gründerbedriften Crux OCM, avbildet med Techstars Norge-sjef Audun Abelsnes på ONS 2018

Foto: Marius Lorentzen E24
 • Marius Lorentzen
Publisert:

ONS, STAVANGER (E24): – Vi håper å finne et selskap som vil prøve dette ut i felt med oss, og være først ut, forteller daglig leder i det kanadiske gründerselskapet Crux OCM, Vicki Knott, i E24-podden fra oljemessen ONS.

– Men mange sier de gjerne vil være kunde nummer to, legger hun til.

Crux OCM er ett av ti selskaper som ble valgt ut til et gründerprogram som starter i september i regi av Techstars. Der får selskapene jobbe i noen intense uker sammen med Equinor, Kongsberg Gruppen og McKinsey for å videreutvikle bedriftene sine.

Før gjengen i Crux OCM tar fatt på akseleratorprogrammet som starter opp i september har Vicki Knott tatt turen til ONS for å komme i kontakt med både norske og internasjonale selskaper som er avhengige av rørledninger i sin virksomhet.

Techstars Norge-sjef Audun Abelsnes forteller at konkurransen om å vinne frem er tøff, men han håper at flere norske selskaper skal nå gjennom i neste års konkurranse.

Hør podcasten med den kanadiske oljegründeren og Techstars her!

Ble inspirert i kontrollrommet til Keystone

I podcasten forteller Crux OCM-sjefen om selskapet hun og medgründerne startet for å forbedre ytelsene til rørledninger ved bruk av kunstig intelligens og avansert prosesskontroll.

– Dere sier dette gir fire prosent mer gjennomstrømming i rørledninger. For noen som ikke kan dette høres det kanskje ikke så mye ut?

– Det er ganske mye. La oss si du har en rørledning som pumper 100.000 fat per dag. Det gir 4.000 fat ekstra hver dag, og med en oljepris på 65 dollar blir det ganske mye når du ganger det opp, forteller Crux-sjefen.

Hun har selv jobbet med forbedringer i kontrollrommet til Keystone-rørledningen i Canada, og hentet inspirasjon derfra til hvordan man kunne lage smartere og bedre løsninger.

– Jeg har sett lignende løsninger i andre næringer og ble litt overrasket over at det ikke fantes i energibransjen, sier hun.

Sjekk også ut disse podcastene fra ONS:


Her tror letesjefene fremtidens fat finnes på norsk sokkel
Har oljenæringen tapt kampen om Lofoten?
Hybrider til havs

Les også

Slangerobot, gaming og el-racerbil

Les også

Equinor i Brasil: Har gass, trenger partnere

Les også

Tror Sætre må betale mer til leverandørene

Her kan du lese mer om

 1. ONS
 2. Gründere
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Globalt gründerrush inntok Equinors kontorer

 2. Norsk selskap kom gjennom nåløyet i Equinors gründerjakt

 3. Betalt innhold

  Her behandles nærmere 145 millioner kubikkmeter gass i døgnet

 4. Annonsørinnhold

 5. Gründerbedrift sikret ordre på opp til 100 hybridfly

 6. Bay du Nord-funnet et stort skritt nærmere en utbygging